Boşun teki dediğin adamın karşısına geçip ekonomi hakkında konuşsan kaç dakika dayanabilirsin çok merak ediyorum. Bir insanı sevmeyebilirsiniz fakat eleştiri noktasında dilinizin ayarı yok. Adamın dediklerinin özeti; alabiliyorsan kötü bile olsa bir yerden ev arsa al değerlenir, alamıyorsan bilindik firmalardan hisse senedi/fon al zamanla değerlenip kar getirir. Bir anda 5-10x yapmaya çalışıp sonra tüm parayı kaybetmek isteyen kişilere hitap etmiyor.

Hocam kitabın anlatmak istediği şey nedir tam olarak?
Bir tane çocuk var, bu çocuğun babası öğretmen. Babası çocuğa daima akademik hayatla ilgili tavsiyelerde bulunuyor ve ileride tıpkı kendisi gibi bir öğretmen olması gerektiğini öğütlüyor.

Ancak çocuk, gerek bulunduğu okuldaki çevrenin gerekse de en yakın arkadaşının babasının giderek zenginleşen birisi olduğunu fark ederek ilk olarak kafasında fakirlik ve zenginlik kavramlarını oluşturmaya başlıyor.

En yakın arkadaşının babasına nasıl zengin olacaklarını soruyorlar. Bu adam da demin dediğim gibi servet yapma peşinde ancak daha zemin atma aşamasında.

Bu çocukları küçük yaşta maaş, sigorta, muhasebe, iş yönetimi gibi kavramları bizzat işin içerisine dahil ederek öğrenmelerini ve haklarını bilmelerini sağlıyor. Çocuklar da büyüdükçe kendi işlerini, yatırımlarını vs. yönetiyor.

Hikayenin sonunda her iki çocuk da çok zengin oluyor. Ve bu olaylar tamamen gerçek.

Çok kısaca toplamak gerekirse, en basit insana bile temel düzeyde finansal okuryazarlığı öğretmeye çalışıyor ancak bunu yaşanmış olaylar üzerinden sürdürüyor.

Boşun teki dediğin adamın karşısına geçip ekonomi hakkında konuşsan kaç dakika dayanabilirsin çok merak ediyorum. Bir insanı sevmeyebilirsiniz fakat eleştiri noktasında dilinizin ayarı yok. Adamın dediklerinin özeti; alabiliyorsan kötü bile olsa bir yerden ev arsa al değerlenir, alamıyorsan bilindik firmalardan hisse senedi/fon al zamanla değerlenip kar getirir. Bir anda 5-10x yapmaya çalışıp sonra tüm parayı kaybetmek isteyen kişilere hitap etmiyor.
Kendi menfaati icin insanlara ev al/arsa al demekten oteye gidemeyen bi adami savunmak icin fazla iddiali konusuyorsunuz.

Konuya dönecek olursak ilk defa yatirim yapacak herkesin ilk baslayacagi kayanklardan birisini birakiyorum.