Yatırımlık Mac mini alınır mı?

Herkese merhaba, bugün Twitter'da önüme düşen bir tweet kafamı çok kurcaladığı için buraya bilenine, uzmanına sormak istedim.

Normalde küçüklükten beri (Win95"ten beri) Windows kullanıcısıyım. Aralarda kısa kısa Linux deneyimlerin oldu ama bu zamana ksdar hiç Apple dünyasıyla bağlantım olmadı hatta çok soğuk ve uzaktim. Ancak şuraya linkini bıraktığım twette yazılanları okuyunca ve Mac mininin mevcut fiyatını da düşününce kafamı bayağı kurcaladı: İlgili tweet

Normalde 2025 ortasında masaüstü oyun bilgisayarı dizmek istiyordum ama hem yaşın verdiği enerji düşüklüğü hem bir yandan çalışıyor olmamla aslında eskisi gibi oyun oynayan birisi değilim. Bunun yanında kendimi oyun haricinde bir şeyler okumak öğrenmekle buluyorum kendimi bilgisayarda ama bir yandan da Apple dünyasına çok uzağım ve gelenekçi biri olarak alışabilir miyim bilmiyorum (telefonum da ayni şekilde Android).

Bu kararsızlık ve tweette geçen argümanlar doğrultusunda fikirlerinizi almak isterim. Zira harcayacagim para ne olursa olsun az para değil.

Fikrini belirteceklere teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişisel uğraşlarınızı yazarsanız daha iyi fikir belirtebiliriz. Şahsen ben her gördüğüm kişiye Linux kur diyorum😅. Ancak en klasik örneklerden biri Adobe uygulamaları kullanmak istiyorsanız Linux bir seçenek bile değil. Öte yandan arada bir oyun oynayıp genel işler yapıyorsanız Linux ile uğraşmak yerine Windows veya Mac daha iyi bir tercih olabilir kafanızın ağrımaması için.

@BuyukKonstantin geçen 3 aylık zaman içinde düşündüğünüz Mac yatırımını gerçekleştirdiniz mi?
Evet, geçtiğimiz hafta tesadüfen mediamarktta denk geldikten sonra, akşamına Apple'ın kendi sitesinden sipariş verdim. Normalde kendi laptopum da var ama bunu salonda TV'ye bağladım ve o şekilde kullanmayı düşünüyorum. Kullanma amacım da genel olarak Apple dünyasına giriş yapmak, aşina olmak ve özellikle eğitim amacıyla kullanmak olacak. Tabi buna ek olarak logitech pebble keys k380s klavye ve Pebble 2 M350s mouse da aldım.

Oyun dışında eğitim ve Media Center gibi amaçlar için uzun süre kullanılabilecek cihaz bence. 2013 yılında 2.el late 2010 model (Core2Duo) Mac mini aldım. Ses sistemine bağlı şeklide kayıpsız format müzik dosyalarını indirip dinlemeye devam ediyorum. Kullanma amacıma göre hala stabil çalışıyor. MacOS+audirvana paketinin ses başarımı olarak Windows+foobar paketinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Geri
Yukarı Alt