Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Giriş modeli Apple'ın kendi sitesinde 24.999 TL. Sizce bu model Swift programlama dili ile iOS uygulaması geliştirmek ve Xcode kullanmak için yeterli mi?

Genel kullanım için nasıl olur? Akıcı ve hızlı bir deneyim sunar mı?

Sadece 16 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip. CPU konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum, Apple çipleri ve macOS genellikle verimli çalışıyor. Ama RAM ve depolama alanı biraz şüphelendiriyor. Kod compile ederken sizce RAM yeterli olur mu? Özellikle kodu RAM içinde compile edersem? Linux'te böyle yapıyorum, kodu tmpfs RAM'de compile ediyorum. Ayrıca kod çok fazla yer kaplar mı? 256 GB yeterli olur mu? Kod compile etmek 10 çekirdekli işlemci ile çok zaman alır mı?

Bir sonraki opsiyon 16 GB RAM ve 512 GB SSD, veya 24 GB RAM ve 256 GB SSD ama 34.999 TL. Bence 10 bin TL farkı hak etmiyor bu opsiyonlar.

Zaten kullandığım bir sürü güçlü bilgisayarım var. Bu sadece Apple uygulaması geliştirmek için kullanacağım bir cihaz olacak.

En komedi kısmı maalesef 256 GB... Diğer opsiyonlar hakkında zaten doğru bir yaklaşım sergilemişsin aynı şeyi yeniden söylememe gerek yok.

İşlemci ve RAM konusunda gayet götürebilecek olduğunu düşünüyorum, özellikle M4 çok verimli çalışan iyi bir işlemci. Fakat depolama konusunu bulut servislerinden çözmek zorunda kalacaksın.

En komedi kısmı maalesef 256 GB

Fakat depolama konusunu bulut servislerinden çözmek zorunda kalacaksın.
Esasında depolama alanı olarak çok bir sorunum yok genel olarak. Diğer PC'ler de toplam 5 TB SSD, 44 TB NAS ve son olarak 12 TB harici HDD'ye sahibim.

Merak ettiğim konu esasında 256 GB macOS'e ve diğer uygulamalara yeter mi?

@22475
256 GB evet az ancak bu bilgisayarlar çoğunlukla iş için kullanılıyor. İş için kullanan insanların çoğu da bilgilerini harici SSD'lerde vs. taşıyor, bunu düşünecek olur isek pek sorun değil bana kalırsa. Bulut depolamaya gerek yok, harici bir SSD veya HDD sorunu çözer.

@22475
256 GB evet az ancak bu bilgisayarlar çoğunlukla iş için kullanılıyor. İş için kullanan insanların çoğu da bilgilerini harici SSD'lerde vs. taşıyor, bunu düşünecek olur isek pek sorun değil bana kalırsa. Bulut depolamaya gerek yok, harici bir SSD veya HDD sorunu çözer.
Ama konu sahibi halihazırda güçlü bir donanıma ve o donanımda da yeterli alana sahip, zaten sanal olarak geliştirme işini halledebileceği yerde bir de yeni cihaz alıp, buna dış donanım birimleri alıp/bağlamak zorunda kalması bir yana bir de ekstra taşınabilir disk alması...

Mantık burada devreye giriyor ve hiç mantıklı gözükmüyor.

Ha cihaz bana göre güzel bir cihaz, hatta fiyatı Apple olmasına rağmen uygun.

Ama hiç bilgisayar sahibi olmayan birisi için önerirdim, fakat bu durumda cidden önermesi güç, en azından mantık açısından. Fakat konu sahibinin bütçesi iyidir, almak istiyorsa tabii ki alsın.

Ama konu sahibi halihazırda güçlü bir donanıma ve o donanımda da yeterli alana sahip, zaten sanal olarak geliştirme işini halledebileceği yerde bir de yeni cihaz alıp, buna dış donanım birimleri alıp/bağlamak zorunda kalması bir yana bir de ekstra taşınabilir disk alması...
Ben de aslında tam tersi olarak düşünmüştüm. Zaten depolama ihtiyaçlarım karşılandığı için belki 256 GB sadece cihaz için yeterlidir diye düşündüm.
Ha cihaz bana göre güzel bir cihaz, hatta fiyatı Apple olmasına rağmen uygun.
Evet, fiyatı çok uygun geliyor bana. Tek amacım kodlama değil. Ayrıca evde macOS bir cihaz olmasını da istiyorum. Windows veya macOS cihaz olmadan iPhone ve iPad kullanmak cidden bir eziyet. Linux kullanıyorum. LocalSend uygulaması olmasa ne yapardım bilmiyorum.

Ben de aslında tam tersi olarak düşünmüştüm. Zaten depolama ihtiyaçlarım karşılandığı için belki 256 GB sadece cihaz için yeterlidir diye düşündüm.

Evet, fiyatı çok uygun geliyor bana. Tek amacım kodlama değil. Ayrıca evde macOS bir cihaz olmasını da istiyorum. Windows veya macOS cihaz olmadan iPhone ve iPad kullanmak cidden bir eziyet. Linux kullanıyorum. LocalSend uygulaması olmasa ne yapardım bilmiyorum.
Dediğim gibi bütçen bu konuda rahatsa düşünme al, ben mantık açısından sadece fikrimi belirttim. Aynı cihazdan sadece 3 tane ben aldım 4 ay önce. :LOL:

Fiyat 29.999 TL'ymiş. Nedense bana öğrenci fiyatını göstermiş. Şimdi çok cazip gelmedi.