Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. İşlemcinin ekran kartından daha iyi görüntü işlediğini bilmiyordum.
Bu bilgiyi tekrar araştıracağım. Çünkü Reddit üzerinden yerli-yabancı araştırmalarım sonucunda.
"Yayın bilgisayarından yayın verirken, görüntüyü işleyip sıkıştıran (encoding) ana bileşen genellikle ekran kartıdır. Modern NVENC (NVIDIA) veya amf (AMD) kodlayıcılar, işlemciye yük bindirmeden yüksek kaliteli yayın sağladığı için GPU ağırlıklı bir yapı daha verimlidir. İşlemciye göre ekran kartı çok ama çok daha kaliteli bir yayın yapmanızı sağlar.
Yayın kalitesi (örneğin NVENC ile OBS) doğrudan ekran kartının kodlama yeteneğine bağlıdır. OBS de ekran kartları ile daha verimli çalışır. Yayın bilgisayarında kullanacağınız RTX 2060 - RTX 3050 gibi giriş seviye ama güncelliğini koruyan ekran kartları muhteşem işler yapmanıza olanak sağlar.
Tabii ki de AMD Radeon kartlar da kullanabilirsiniz ama NVIDIA NVENC daha verimli ve stabil çalışıyor. Yani ikinci bilgisayarda işlemcinin üst bir işlemci olmasına gerek yok, ekran kartının iyi olması yeterlidir."
"İşlemci üzerinden verilen yayınlarda 2700X ya da 3600 gibi işlemciler bile fazlasıyla yeterlidir."
Gibi bir şey okumuştum.
Capture konusunda ise verdiğiniz bilgilerle aynı şeyleri duydum. Benim Temu'dan aldığımda da 4K yazıyor ama muhtemelen 1080p 60 FPS veriyor. Başlangıçta fazlasıyla yeterli gelecektir bu çözünürlük. Ancak ileride gerçekten bu işten para kazanacak noktaya gelirsem daha profesyonel şeyler düşüneceğim.
Ben daha çok oyun yayınları yapmayı planlıyorum. Ama bakalım.