Tahminimce almaya gerek de duymabilirsiniz bunları seve seve kullanıyorlardı.
Madem elinizde imkan var yapın tabii ki ancak benim önerim kick ve TikTok'ta açmanızdan yana.
Çünkü öteki kanallarda sıfırdan başlayan birisi için yeterli aks yok.
Bir yayıncıyı keşfettirecek şey her yerde yayın açmak değil Shorts ve Reels'larla tanınabilmek.

Erken aşamada amacınız yayından çok kesit olmalı.
Ve şöyle düşünün her zaman split stream yapamazsınız çünkü onaylı yayıncı olunca gelirinizi çok etkiliyor.
Ve genelde insanlar kullandıkları uygulamayı değiştirmeye üşenir bu yüzden ana platform olarak kick YouTube vs seçin öteki platformları her zaman tanıtım olarak görün.
Evet birkaç incelemede görmüştüm bu ucuz capture kartların iyi iş çıkarttığını.

Yani "Kick ve Tiktontan yayın verip Youtube üzerinden de short ve video paylaşın" mı diyorsunuz?

Genelde değil zaten çoğu platform 1080p destekliyor sizin özgür bırakan tek yer YouTube.
Anladım.

Evet birkaç incelemede görmüştüm bu ucuz capture kartların iyi iş çıkarttığını.

Yani "kick ve tiktontan yayın verip YouTube üzerinden de short ve video paylaşın" mı diyorsunuz?

Kesinlikle ama YouTube'da güzel geçen uzun maçlar olur eğlenceli kısımlar 15 20dkdan fazla onları da atın ki Shorts'dan sonra bağlayıcı video bulunsun elinizde.
Adam shortsan beğenir bir bakmış o an yayın açık değil boş ver der unutur gider seni.

2. PC'den yayın vereceksen işlemciyi kullanmak daha mantıklı olur ancak 5600 bunun için yeterli bir işlemci değil. X264 görüntüyü daha iyi işliyor hala her ne kadar H264 eskisine göre daha iyi olsa da. Ancak elinizdeki sisteme bakınca ekran kartından vermen gerekiyor.

Bu kartlar iyi güzel çalışıyor ama captureladığın görüntülerde kalite farkı çok fazla benim elimde şu an Elgato 4K 60Pro MK2 Elgato 4K X ve bu Temu üzerinden alınanlardan 2 adet var aralarında devasa kalite farkı var ki zaten Temu capture cardları 1080p 60 çıktı verebiliyor sadece ya da biraz daha iyisi 4K 30 capture yapabiliyor.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. İşlemcinin ekran kartından daha iyi görüntü işlediğini bilmiyordum.
Bu bilgiyi tekrar araştıracağım. Çünkü Reddit üzerinden yerli-yabancı araştırmalarım sonucunda
"Yayın bilgisayarından yayın verirken, görüntüyü işleyip sıkıştıran (encoding) ana bileşen genellikle ekran kartıdır. Modern NVENC (NVIDIA) veya AMF (AMD) kodlayıcılar, işlemciye yük bindirmeden yüksek kaliteli yayın sağladığı için GPU ağırlıklı bir yapı daha verimlidir. İşlemciye göre ekran kartı çok ama çok daha kaliteli bir yayın yapmanızı sağlar.

Yayın kalitesi (örneğin NVENC ile OBS) doğrudan ekran kartının kodlama yeteneğine bağlıdır. OBS de ekran kartları ile daha verimli çalışır. Yayın bilgisayarında kullanacağınız RTX 2060 - RTX 3050 gibi giriş seviye ama güncelliğini koruyan ekran kartları muhteşem işler yapmanıza olanak sağlar.

Tabii ki de AMD Radeon kartlar da kullanabilirsiniz ama NVIDIA NVENC daha verimli ve stabil çalışıyor. Yani ikinci bilgisayarda işlemcinin üst bir işlemci olmasına gerek yok, ekran kartının iyi olması yeterlidir."
"İşlemci üzerinden verilen yayınlarda 2700X ya da 3600 gibi işlemciler bile fazlasıyla yeterlidir."
Gibi bir şey okumuştum.

Capture konusunda ise verdiğiniz bilgilerle aynı şeyleri duydum. Benim Temu'dan aldığımda da 4K yazıyor ama muhtemelen 1080p 60 FPS veriyor. Başlangıçta fazlasıyla yeterli gelecektir bu çözünürlük. Ancak ileride gerçekten bu işten para kazanacak noktaya gelirsem daha profesyonel şeyler düşüneceğim.

Kesinlikle ama YouTube'da güzel geçen uzun maçlar olur eğlenceli kısımlar 15 20dakikadan fazla onları da atın ki Shorts'dan sonra bağlayıcı video bulunsun elinizde.
Adam shortsan beğenir bir bakmış o an yayın açık değil boş ver der unutur gider seni.

Ben daha çok oyun yayınları yapmayı planlıyorum. Ama bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Melih94, hocam işlemcinin daha iyi yayın vermesini bende ilk defa duyuyorum.
Siz bir araştırın en iyisi ben şimdi tam bilmediğimden arkadaşa karşı çıkamıyorum.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. İşlemcinin ekran kartından daha iyi görüntü işlediğini bilmiyordum.

Bu bilgiyi tekrar araştıracağım. Çünkü Reddit üzerinden yerli-yabancı araştırmalarım sonucunda.

"Yayın bilgisayarından yayın verirken, görüntüyü işleyip sıkıştıran (encoding) ana bileşen genellikle ekran kartıdır. Modern NVENC (NVIDIA) veya amf (AMD) kodlayıcılar, işlemciye yük bindirmeden yüksek kaliteli yayın sağladığı için GPU ağırlıklı bir yapı daha verimlidir. İşlemciye göre ekran kartı çok ama çok daha kaliteli bir yayın yapmanızı sağlar.

Yayın kalitesi (örneğin NVENC ile OBS) doğrudan ekran kartının kodlama yeteneğine bağlıdır. OBS de ekran kartları ile daha verimli çalışır. Yayın bilgisayarında kullanacağınız RTX 2060 - RTX 3050 gibi giriş seviye ama güncelliğini koruyan ekran kartları muhteşem işler yapmanıza olanak sağlar.

Tabii ki de AMD Radeon kartlar da kullanabilirsiniz ama NVIDIA NVENC daha verimli ve stabil çalışıyor. Yani ikinci bilgisayarda işlemcinin üst bir işlemci olmasına gerek yok, ekran kartının iyi olması yeterlidir."

"İşlemci üzerinden verilen yayınlarda 2700X ya da 3600 gibi işlemciler bile fazlasıyla yeterlidir."

Gibi bir şey okumuştum.

Capture konusunda ise verdiğiniz bilgilerle aynı şeyleri duydum. Benim Temu'dan aldığımda da 4K yazıyor ama muhtemelen 1080p 60 FPS veriyor. Başlangıçta fazlasıyla yeterli gelecektir bu çözünürlük. Ancak ileride gerçekten bu işten para kazanacak noktaya gelirsem daha profesyonel şeyler düşüneceğim.

Ben daha çok oyun yayınları yapmayı planlıyorum. Ama bakalım.

X264 yani işlemcinin görüntü işlemesi H264'ten hala daha iyi ama bunu daha fazla güç harcayarak yapıyor tabii ki. Standart işlemcilerle bunu sağlayamıyorsun ama bir 3060 ile daha az güç harcayarak yakın görüntü elde edebiliyorsun ancak özellikle yeşil alanlarda vs görüntüyü hala X264'ten kötü işliyor ve pikselleşme yapıyor (bu durum yayın sırasında geçerli 8-12K bitrate) yüksek bitrate ile (kayıt için geçerli) ekran kartında daha az güç harcayarak daha temiz görüntü elde edebiliyorsun. AV1 de konu tamamen değişiyor ama yayın tarafında şu an YouTube destekliyor Twitch de de henüz testleri devam ediyor diye biliyorum. Ben tamamen yayın için konuşuyorum konumuzda o zaten. İyi anlatamamış olabilirim teknik konular olduğu için detaylar çok fazla kısaca yüzeysel anlatmaya çalıştım.

Capture card konusuna gelecek olursak da 4K dediği muhtemelen Pass through yani cihaz üzerinden işlenmedeninden girip outdan çıkan monitörüne televizyonuna gelen görüntüdür. 4K da kayıt içinde maksimum 30FPS destekliyordur çünkü USB 3.0 Bandwidth'i yeterli değil 4K 60FPS için genel olarak ve kullandıkları çiplerde dandik olduğundan o kadar iyi görüntüyü işleyemiyor. Temu kapanmadan önce ilk defa 3.1 destekli modellerini görmüştüm onlar muhtemelen 4K 60 kayıt'a izin veriyordur bandwidth ciddi artıyor çünkü ama denemeden bilemeyiz. Dediğim gibi bende 2 tane var ikisinin tipi birbirinden farklı ama ikisi de birebir aynı görüntüyü veriyor. Muhtemelen aynı çipleri kullanıyorlar. Ucuz yollu işimi görsün ama kötü de olmasın diyorsan ASUS TUF 4K Pro capture card'ına bakabilirsin ben aldım denedim bende sorunlu çalıştı iade ettim ama bana öyle denk gelmiş olabilir. AVerMedia da yine fiyat performans ürünleri üretiyor ki son çıkardıkları ürün gayet başarılıydı AVerMedia gamer Ultra 2.1 GC553G2 diye geçiyor ama Türkiye'de ben bulamadım bulsaydım test için satın alacaktım. Elgato ile ciddi fiyat farkına rağmen bazı özellikleri Elgato'dan daha iyiydi. Pass through ile 360Hz desteği gibi. Almayı düşünüyorsan Türkiye'de bulabileceğin fiyat performans capture card şu an için sadece ASUS'un kartı.