Melih94

Çalışkan
RTX 5090 ve 9950X3D'den oluşan sistemim var. 4 farklı platformda yayın yapmayı planladığımdan dolayı (YouTube, Twitch, Kick, Facebook) yayını 2. sistemden vermeye karar verdim.

İkinci el ve uygun fiyata bulduğum Ryzen 5 5600, RTX 4060, 32 GB DDR4 3200 MHz RAM gibi parçalarla 2. bilgisayarı kurdum.

Yayın yaparken 2. bilgisayardan işlemciyi mi GPU'yu mu seçmeliyim? Yayınları belki 2K belki de 4K verebilirim. Hangisi en iyi ve performanslı görüntüyü sunar?

Not: İnternetim 1000 Mbps download / 1000 Mbps upload

Son düzenleyen: Moderatör:
2K yayın kickte verilmiyor.
5000 serisinde yayıncılık adına yeni çözümler bulunuyordu galiba ana sistemden de yayın verebilirsiniz neden tercih etmiyorsunuz?

2K yayın kickte verilmiyor.
5000 serisinde yayıncılık adına yeni çözümler bulunuyordu galiba ana sistemden de yayın verebilirsiniz neden tercih etmiyorsunuz?
Ben ana sistem sadece oyuna odaklansın, herhangi bir şekilde performans sorunu yaşamayım diye 2. bilgisayarı satın aldım. Hem de çok uygun fiyata geldi. O yüzden değerlendirmek istedim. Bu "çözümlerden" haberim yoktu.

Temu'dan daha önce bir tane almıştım (resmini ekledim). Elgato vb. gibi markalardan almadım zira daha başında olacağım her şeyin. İleride profesyonel durumlar olursa alırım diye düşündüm. Bu Temu'dan aldığımı da denedim yani fonksiyonları çalışıyor.
Aslında 2. PC'ye de gerek olmadığının farkındayım da 2 PC'den yayın benim merakımdı o yüzden.

15bf972d-c381-4d38-9c18-18d2ce0381c1.webp

Tahminimce almaya gerek de duymabilirsiniz bunları seve seve kullanıyorlardı.
Madem elinizde imkan var yapın tabii ki ancak benim önerim kick ve TikTok'ta açmanızdan yana.
Çünkü öteki kanallarda sıfırdan başlayan birisi için yeterli aks yok.
Bir yayıncıyı keşfettirecek şey her yerde yayın açmak değil Shorts ve Reels'larla tanınabilmek.

Erken aşamada amacınız yayından çok kesit olmalı.
Ve şöyle düşünün her zaman split stream yapamazsınız çünkü onaylı yayıncı olunca gelirinizi çok etkiliyor.
Ve genelde insanlar kullandıkları uygulamayı değiştirmeye üşenir bu yüzden ana platform olarak kick YouTube vs seçin öteki platformları her zaman tanıtım olarak görün.

RTX 5090 ve 9950X3D'den oluşan sistemim var. 4 farklı platformda yayın yapmayı planladığımdan dolayı (YouTube, Twitch, kick, Facebook) yayını 2. sistemden vermeye karar verdim.

İkinci el ve uygun fiyata bulduğum Ryzen 5 5600, RTX 4060, 32 GB DDR4 3200 MHz RAM gibi parçalarla 2. bilgisayarı kurdum.

Yayın yaparken 2. bilgisayardan işlemciyi mi GPU'yu mu seçmeliyim? Yayınları belki 2K belki de 4K verebilirim. Hangisi en iyi ve performanslı görüntüyü sunar?

Not: İnternetim 1000 Mbps download / 1000 Mbps upload.

2. PC'den yayın vereceksen işlemciyi kullanmak daha mantıklı olur ancak 5600 bunun için yeterli bir işlemci değil. X264 görüntüyü daha iyi işliyor hala her ne kadar H264 eskisine göre daha iyi olsa da. Ancak elinizdeki sisteme bakınca ekran kartından vermen gerekiyor.

Temu'dan daha önce bir tane almıştım (resmini ekledim). Elgato vb. gibi markalardan almadım zira daha başında olacağım her şeyin. İleride profesyonel durumlar olursa alırım diye düşündüm. Bu Temu'dan aldığımı da denedim yani fonksiyonları çalışıyor.

Aslında 2. PC'ye de gerek olmadığının farkındayım da 2 PC'den yayın benim merakımdı o yüzden.

Bu kartlar iyi güzel çalışıyor ama captureladığın görüntülerde kalite farkı çok fazla benim elimde şu an Elgato 4K 60Pro MK2 Elgato 4K X ve bu Temu üzerinden alınanlardan 2 adet var aralarında devasa kalite farkı var ki zaten Temu capture cardları 1080p 60 çıktı verebiliyor sadece ya da biraz daha iyisi 4K 30 capture yapabiliyor.