Detaylar
Kim cevapladı?Bağlantıda önerdiğim şekilde dizüstü bilgisayarı kullanın.
Dizüstü yükseltici ve soğutucu için şu konuda önerdiğim ürünlere bakılabilir.
Ayrıca genel olarak sisteme bir güncelleme ve bakım yapmanızı öneririm. Yazılımsal bakım, ince ayar vb. genel olarak da ısınmalara etki edecektir.
Hangi oyunda sorun yaşıyorsunuz?
POE2 ise şu anlık optimizasyonu sorunlu. İnce ayar gerekiyor ve uzun süre oynayınca arada bir yeniden başlatmak gerekiyor.
Monster ucuz olsun diye çok da kaliteli ürün ürettirmiyor. Yani böyle FPS sınırı açıkken, ısınmanın aniden fırlamaması için kaliteli bir dizüstü'ye rahat 100 bin ₺ vermeniz gerekiyor. Hatta şöyle diyeyim kaliteli soğutması olan laptoplar ülkemizde satmayacağı için piyasaya giriş dahi yapmıyorlar.
Aslında @Recep Baltaş bey bu konuda bir firmadan ortalama veya üst düzey ürün isteyip, günlük kullanımda bu ürünü nasıl daha iyi...
POE2 ise şu anlık optimizasyonu sorunlu. İnce ayar gerekiyor ve uzun süre oynayınca arada bir yeniden başlatmak gerekiyor.
Monster ucuz olsun diye çok da kaliteli ürün ürettirmiyor. Yani böyle FPS sınırı açıkken, ısınmanın aniden fırlamaması için kaliteli bir dizüstü'ye rahat 100 bin ₺ vermeniz gerekiyor. Hatta şöyle diyeyim kaliteli soğutması olan laptoplar ülkemizde satmayacağı için piyasaya giriş dahi yapmıyorlar.
Aslında @Recep Baltaş bey bu konuda bir firmadan ortalama veya üst düzey ürün isteyip, günlük kullanımda bu ürünü nasıl daha iyi...
Dizüstü yükseltici ve soğutucu için şu konuda önerdiğim ürünlere bakılabilir.
Harici klavye kullanacak alanınız varsa dizüstü klavyesini kullanmamak çok daha mantıklı olacaktır. Soğutucu yerine de kaliteli(en azından metal) bir dizüstü yükseltici de sıcağı rahat atmasını sağlayacaktır. Ayrıca fanlı soğutuculara göre ses de olmayacaktır.
Dizüstü yükseltici olarak şunu öneririm. Aynısını dizüstü kullanırken deneyimledim. Hatta şu an markasına bakmak içinm dolaba baktım. Direkt aratınca çıkan ₺300 ürünlere göre gövdesi kaliteli, belki dizüstü ağırlığına göre koyduğun kısımdaki yumuşak şeyler çok hareket ettirirsen çizilme vb. yol açabilir. Yani dizüstüyü kaldırırken...
Dizüstü yükseltici olarak şunu öneririm. Aynısını dizüstü kullanırken deneyimledim. Hatta şu an markasına bakmak içinm dolaba baktım. Direkt aratınca çıkan ₺300 ürünlere göre gövdesi kaliteli, belki dizüstü ağırlığına göre koyduğun kısımdaki yumuşak şeyler çok hareket ettirirsen çizilme vb. yol açabilir. Yani dizüstüyü kaldırırken...
Bu fiyata bu nimet gerçekten bulunmaz gibi bir şey. Daha demin arkadaşa aldırdım laptopu için. 31x50 ve 40x40mm fiyatları 228TL oluyor. 80x40mm fiyatı da bayağı iyi sanırım o da 300 küsur falan. 2-3 gün önce 40x40mm fiyatı 320 küsurdü.
tr.aliexpress.com
Ömürlük bir termal ped. PTM7950'yi bilen bilir zaten. Şu vergilendirmeden sonra bile bu fiyata bedava.
Termal iletken 8.5W Pad -Honeywell PTM7950 faz değişim silikon ped levha Laptop CPU GPU silikon gres ped - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
- pawEn
- indirim ped termal
- Forum: Sonlanan İndirim ve Kampanyalar
Selamlar, 2 Adet ekran kartında kullanmak için satın aldığım ve ilk defa kullandığım Thermalright markasının Helios isimli, PTM7950 alternatifi faz değişimli ürününün incelemesini ve sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim.
Ekran kartlarında kullanacağımdan ekonomik olması için daha geniş...
| Kutu İçeriği | |||
|---|---|---|---|
| Temizleme mendili (IPA) | Kullanım kılavuzu | Ürünün kendisi | AMD kitinde 40x40x0.2mm. ölçülerinde, INTEL kitinde 30x40x0.2mm. ölçülerinde |
Ekran kartlarında kullanacağımdan ekonomik olması için daha geniş...
- yusakaraa
- amd helios honeywell ptm7950 hotspot kryosheet pad termal termal pad thermalright
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri
ASUS TUF GAMİNG A15 FA507NU İNCELEMESİ
Herkese merhaba, bu forumdaki ilk incelememi yayınlıyorum, bugün elimde bulunan ASUS TUF GAMİNG A15 FA507NU cihazı detaylı bir şekilde değerlendireceğim bazı şeyler gözden kaçmış olabilir konuya sonradan eklememi istediğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz değerlendirmeyi unutmayın
. Hadi Başlayalım!
1) Cihaz Özellikleri:
Bu kısmı ayrıntılı olarak konumuzun içinde...
Herkese merhaba, bu forumdaki ilk incelememi yayınlıyorum, bugün elimde bulunan ASUS TUF GAMİNG A15 FA507NU cihazı detaylı bir şekilde değerlendireceğim bazı şeyler gözden kaçmış olabilir konuya sonradan eklememi istediğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz değerlendirmeyi unutmayın
1) Cihaz Özellikleri:
- RTX 4050 6 GB GDDR6 140W Ekran Kartı
- AMD Ryzen 5 7535HS 6 Çekirdek 12 Threads 4.55 GHz Turbo Boost
- 16 GB ( 2x8) DDR5 4800MHz CL40 RAM'ler
- 512 GB M.2 + 256 GB M.2 SSD
Bu kısmı ayrıntılı olarak konumuzun içinde...
- TinerciYasin
- 4050 a15 asus asus tuf rtx
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri
Selam, 9 ay önce satın aldığım 40*40 boyutundaki PTM7950'yi incelemek istedim. Sıcaklıklar konusunda oldukça fark yarattığını söyleyebilirim.
Ürünü aldığım link; https://www.ebuy7.com/tr/honeywell-...e-cpu-thermal-paste-pad-patch-material-1.html
Ürünü 200 TL'ye aldım ve toplam 500 TL ödedim.
Elime ulaşması 15 gün sürdü (PTT'nin geç getirmesinden kaynaklı)
Kargoyu E-packet seçtim.
Boyutu;
Ürünü laptopun işlemcisine ve ekran kartına uyguladıktan sonra ekran kartına bir kere daha uygulamalık arttı...
Ürünü aldığım link; https://www.ebuy7.com/tr/honeywell-...e-cpu-thermal-paste-pad-patch-material-1.html
Ürünü 200 TL'ye aldım ve toplam 500 TL ödedim.
Elime ulaşması 15 gün sürdü (PTT'nin geç getirmesinden kaynaklı)
Kargoyu E-packet seçtim.
Boyutu;
Ürünü laptopun işlemcisine ve ekran kartına uyguladıktan sonra ekran kartına bir kere daha uygulamalık arttı...
- Baran Kerimov
- laptop
- Forum: Overclock ve Soğutma
Ayrıca genel olarak sisteme bir güncelleme ve bakım yapmanızı öneririm. Yazılımsal bakım, ince ayar vb. genel olarak da ısınmalara etki edecektir.
Kayıt defterini onaran bir yazılım olduğunu sanmıyorum. Temiz kurulum sadece düzelmesini sağlar. Çok kurcalamadıysanız da bozulmaz.
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...
Yeni konular
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-