Kelebek sistemi hocam nasıl çekerim? Yanımdaki ispiyonlar mı?

Taktik var mı hocam? Kelebek sistemi için.
Hocam kucuk kagidi kesin diktortgen uzunlamasina iki yuzunede hangi konulari bilmiosaniz yazin. Sonrasinda ise onu guzelce katla ve kemer takiodan kemerin altina sakla. Eger hocan masada oturup izliosa skıntı. En guzel kopya sinav esnasinda gezen hocanin oldugu yerde cekilir. Dikkat et tabi Lise cografya sinavinda brisi ispiyonladi sifir girmisti 1. sinava 2.sinava calisip 90 almistim ole gectiydim. 😅 Az daha sinif tekrari yapiodum lise 1'e giderken.

Hocam kucuk Kagi'di kesin diktortgen uzunlamasina iki yuzunede hangi konulari bilmiosaniz yazin. Sonrasinda ise onu guzelce katla ve kemer takiodan kemerin altina sakla. Eger hocan masada oturup izliosa skıntı. En guzel kopya sinav esnasinda gezen hocanin oldugu yerde cekilir. Dikkat et tabii lise cografya sinavinda brisi ispiyonladi sifir girmisti 1. sinava 2.sinava calisip 90 almistim öyle gectiydim. 😅 az daha sinif tekrari yapiodum lise 1'e giderken.
Kumar oynuyoruz yani.
Bozuk düzende düzgün çark olmaz. Çekebildiğin kadar çek kendini kurtar. Çekmediğin için düşük almaya değmez.
Burs ile falan yurt dışında üniversite istiyorum. OBP önemli hem YKS hem yurt dışı için.
Kopya çekmek suçtur. Disiplin suçu vardır. Kopya hiçbir koşulda çekilmemeli. Kendi bildiğin kadarıyla gir sınava, en onurlu şekilde notunu al ve çık. Herkes yapıyor diye yanlış bir davranışı tavsiye etmek de bir o kadar yanlıştır.

İmparatore Grand'e büyük ulu yüce insan Fatih Terim'in çok önemli bir sözü vardır.
"Yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha iyidir."
Bulunduğum şartlar bu sözü desteklemiyor ne yazık ki hocam. 😅

Bulunduğum şartlar bu sözü desteklemiyor ne yazık ki hocam.
Kopya çeken arkadaşların korkak zaferler alıyor. Kendine güvenmiyor, bilgisine ve çalışmasına güvenmiyor, aldatma yoluna giderek yüksek notlar alıyorlar. Sen ise tamamen dürüst ve yürekli bir şekilde belki biraz daha düşük not alıyorsun (kopya çekenlere göre) ama asıl kazanan sensin, emin ol. Hayatta onlar değil, sen kazanırsın.

Oyle. Bence lise zaten zorunlu egitim oldugu icin sinav vs. olmamali.

Her ders belli düzeyde verilmeli ama ortada sistem olmadığı için sıkıntı oluyor. Mesela bir öğretmen çok kolay sorarken başka okuldaki öğretmen gereksiz zor soruyor. Adaletsizliğe yol açıyor.

Kopya çekmek suçtur. Disiplin suçu vardır. Kopya hiçbir koşulda çekilmemeli. Kendi bildiğin kadarıyla gir sınava, en onurlu şekilde notunu al ve çık. Herkes yapıyor diye yanlış bir davranışı tavsiye etmek de bir o kadar yanlıştır.

İmparatore Grand'e büyük ulu yüce insan Fatih Terim'in çok önemli bir sözü vardır.
"Yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha iyidir."

Hayat siyah beyaz değildir. Öğrencinin bursunu kaybetmemek, ailesinin beklentilerini karşılamak veya bütün dönemlik emeğini 2 saatlik sınava sığdırmak zorunda kalması gibi durumlar var. 'hiçbir koşulda' demek yargı bence. Bazen, 'onursuzluktan' çok 'çaresizlikten' kaynaklanan eylem de, olabilir. İnsanları yargılamadan önce, üzerlerindeki baskıyı anlamamız lazım.

Kopya çeken arkadaşların korkak zaferler alıyor. Kendine güvenmiyor, bilgisine ve çalışmasına güvenmiyor, aldatma yoluna giderek yüksek notlar alıyorlar. Sen ise tamamen dürüst ve yürekli bir şekilde belki biraz daha düşük not alıyorsun (kopya çekenlere göre) ama asıl kazanan sensin, emin ol. Hayatta onlar değil, sen kazanırsın.

Pratikte genelde öyle olmuyor. Lisede verilen derslerin içeriği bomboş. Özellikle yeni maarif sistem denilen saçmalık çok kötü. Siyasi ideoloji propagandasından başka bir şey değil. Üniversite zaten kopya çekemeyeceği için seve seve öğrenecek. Kısacası boş yere slogan atıp popülistlik yapmayın.