Yanındaki kişiyi analiz et ve ona göre çekmeye çalış. Eğer telefonlar toplanıyorsa senle gezecek bir kopya yöntemi bulman gerekiyor. Avuç içine sığacak kadar büyüklükte bir kağıda yazabilirsin.
Bugün olduğumuz 2 sınavda da yanımdakiler kopya çekti. Yanımdaki bir abla profesyoneldi. Ondan öğrenmeye çalışacağım :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Kopya çekmek suçtur. Disiplin suçu vardır. Kopya hiçbir koşulda çekilmemeli. Kendi bildiğin kadarıyla gir sınava, en onurlu şekilde notunu al ve çık. Herkes yapıyor diye yanlış bir davranışı tavsiye etmek de bir o kadar yanlıştır.

İmparatore Grand'e büyük ulu yüce insan Fatih Terim'in çok önemli bir sözü vardır.
"Yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha iyidir."

OBP düşük olunca neredeyse 10.000 geri atıyor. Gurur ve onur yüzünden belki istediği bölümü kaçırma olasılığı var bu da hayatının 50 yılını istediği mesleği yapamama olasılığı demek. Gurur ve onur yüzünden (alakası da yok) istediği bölümü kazanamamak benim gözümde çok komik. 11. sınıfta kopya çekmediğim 1-2 yazılı vardır diğer hepsinde kopya çekmiş biri olarak söylüyorum kesinlikle çekmeli. Parası olan koleje geçip legal kopya çekiyor devlet okulunda tabiri caizse hayvan gibi çalışıp 70 almak insanın zoruna gitmeli.

Örneğine katılmıyorum. Çaresizlikten kopya çekmektense, çaresizse eğer daha çok çalışıp o sınavı geçmeyi ve gerçek bir kazanan olmayı öğrenmeli. O zaman çaresizler hırsızlık da yapsın, senin malını, mülkünü çalsın. Çaresizlerdi deyip geçelim... Senin dediğin bu kapıya çıkıyor.

Öğrenciyi derse dahil eden çok mantıklı ve doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum.
Benim hocalarım da istemiyor? Bazılarının yüzlerinden belli ne düşündükleri. Susturuluyorlar? Düşünce özgürlüğü, demokrasi yok mu bu ülkede? Neden insanlar fikirlerini beyan edip çoğunlukla sistem değişmiyor?

Sırf çalışmaktan ve proje üretmekten üşeniyorsunuz diye sistem yanlış diyemeyiz. Hükümeti desteklemem ama her şeyi %100 yanlış yaptıklarını da söyleyemem.
Çalışmadığımı söyleyen kim? Günde 2 tane ezber sınavına neremle hazırlanayım? Benim de bir hayatım var?

OBP düşük olunca neredeyse 10.000 geri atıyor. Gurur ve onur yüzünden belki istediği bölümü kaçırma olasılığı var bu da hayatının 50 yılını istediği mesleği yapamama olasılığı demek. Gurur ve onur yüzünden (alakası da yok) istediği bölümü kazanamamak benim gözümde çok komik. 11. sınıfta kopya çekmediğim 1-2 yazılı vardır diğer hepsinde kopya çekmiş biri olarak söylüyorum kesinlikle çekmeli. Parası olan koleje geçip legal kopya çekiyor devlet okulunda tabiri caizse hayvan gibi çalışıp 70 almak insanın zoruna gitmeli.
Teşekkürler.

Kardeşim lisede saçma sapan bir dersin sınavından bahsediyosun. Soruları yazan hocaların bile umurunda değil. Bu kadar hayata mesafeli olmayın.

Tamamdır kardeşim. Çok iyi dahil ediyor emin olabilirsin. Kırk yıllık eğitimciler isyan ediyor üniversite diploması şaibeli bir bakanı dinliyorsunuz.
Çoğunluk kötü, ya da yanlış değil mi?
Bizimkiler yakalanınca bir şey yapmıyor. Hocadan hocaya değişir.
Kopya çekerken kalbim yerinden çıkıcak gibi oluyor. Bunu nasıl bastırabilirim? Nefes tutup verme yapıyorum öyle de dikkat çekiyorum gibi.