Ön lisans programcılık mezunuyum fakat yaşadığım sağlık sorunum nedeniyle işe girip kendimi geliştiremedim şimdi bir sorunum kalmadı fakat ben bildiğim temel şeyleri de unuttum. Yazılım alanında işe girip kendimi geliştirmek istiyorum. Nasıl bir yol haritası yapmam lazım? Şu an İngilizce, temel algoritma ve programlama çalışıyorum.
Son olarak kariyer net ve indeed gibi yerlerdeki iş ilanlarına baktım junior seviye ilanı yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilişim dünyası Yapay Zeka yüzünden krizde ve bir sürü işsiz var ayrıca büyük firmalar bile küçülmeye gidiyor. Malesef bilişim bölümlerinin geleceği yok.. İş bulamamanız normal.
Bilişim dünyası Yapay Zeka yüzünden krizde ve bir sürü işsiz var ayrıca büyük firmalar bile küçülmeye gidiyor. Maalesef bilişim bölümlerinin geleceği yok. İş bulamamanız normal.
Kardeşim işe girip kendini geliştirmek için en önce bir temelinin olması gerekiyor ki sen bildiğimi de unuttum diyorsun.
Yapman gerekenler temel bilgileri edinip birkaç proje geliştirmen olacaktır. Github hesabı açıp saçma bile olsa yaptığın projeleri burada barındabilirsin.
Daha sonra yapacağın başvurularda aldığın eğitimler ve yaptığın projeler referans olacaktır sana. Unutma kendini ne kadar iyi yetiştirir/geliştirirsen o kadar tercih sebebi olacaksın.
Hocam bende programlama mezunuyum HTML CSS PHP vs temel JavaScript bilgilerine sahibim. Ancak 3 sene önce sektör değişikliği yaptım. Donanım ve e-ticaret taraflarına kaydım. Sana da öneririm. Sonra ne yapacağına gelirsek ilk önce hangi dilde ve hangi bölümde ilerlemek istediğine karar vermen gerekli. Android mi masaüstü programlama mı yoksa web yazılımı üzerinden mi? Bu kararı verdikten sonra ise o bölüme uygun yazılım dillerinin derslerini izleyerek kendini geliştirmelisin. Ancak arkadaşın dediği gibi artık yazılımı yapay zeka ele geçirmeye başladı dikkatli olmakta fayda var.
Bilişim dünyası Yapay Zeka yüzünden krizde ve bir sürü işsiz var ayrıca büyük firmalar bile küçülmeye gidiyor. Malesef bilişim bölümlerinin geleceği yok.. İş bulamamanız normal.
Arkadaşlar yapay zekayla düzgün oyun geliştiremezsiniz, istediğiniz web siteyi kodlatamazsınız vs vs daha sayarım. Basit işleri şu an yaptırabiliyorsunuz. Emin olun ilerde de durum pek değişmeyecek. Yapay zeka sadece yardımcınız olur, yazılımcınız olamaz. Ben böyle düşünüyorum ve bu durumların değişebileceğini pek düşünmüyorum.
Arkadaşlar yapay zekayla düzgün oyun geliştiremezsiniz, istediğiniz web siteyi kodlatamazsınız vs. Daha sayarım. Basit işleri şu an yaptırabiliyorsunuz. Emin olun ileride de durum pek değişmeyecek. Yapay zeka sadece yardımcınız olur, yazılımcınız olamaz. Ben böyle düşünüyorum ve bu durumların değişebileceğini pek düşünmüyorum.
Dediğinize katılıyorum. Kendimde bir süre kullandım. Örnek vermek gerekirse kendisi bir ev tasarlayamıyor ancak masa sandalye kapı duvar tasarlayabiliyor ve düşük bilgili bir kişi bilgisini kullanarak tüm parçaları bir araya getirebilir getirdiğinde ise ortaya bir ev çıkmış olur. Bu sefer de yazılımda uç noktalar yani Full stack developer seviyelerine gelmesinin bir manası kalmıyor. Onu açıklamaya çalıştım.
Bilişim bölümlerinin geleceği dünya yok olana kadar bitmez. İnsanoğlu araştırır ve geliştirir, durmaz. Bunun için de bilişimciler ve araştırmacılar lazım. Kendisini doğru geliştiren herkes iş bulabilir. Açgözlü ol önüne geleni al.
Kardeşim işe girip kendini geliştirmek için en önce bir temelinin olması gerekiyor ki sen bildiğimi de unuttum diyorsun.
Yapman gerekenler temel bilgileri edinip birkaç proje geliştirmen olacaktır. GitHub hesabı açıp saçma bile olsa yaptığın projeleri burada barındabilirsin.
Daha sonra yapacağın başvurularda aldığın eğitimler ve yaptığın projeler referans olacaktır sana. Unutma kendini ne kadar iyi yetiştirir/geliştirirsen o kadar tercih sebebi olacaksın.
Hocam sorun şu kendimi hangi alanda gewliştireyim onu bilmiyorum. Temeli Python ile atacağım eee sonra nasıl devam etmem lazım?
Ayrıca diyelim ki sağlam bir şekilde ders çalışmaya başladım ne kadar sürede iş bulabilirim?
Hocam bende programlama mezunuyum HTML CSS PHP vs temel JavaScript bilgilerine sahibim. Ancak 3 sene önce sektör değişikliği yaptım. Donanım ve e-ticaret taraflarına kaydım. Sana da öneririm. Sonra ne yapacağına gelirsek ilk önce hangi dilde ve hangi bölümde ilerlemek istediğine karar vermen gerekli. Android mi masaüstü programlama mı yoksa web yazılımı üzerinden mi? Bu kararı verdikten sonra ise o bölüme uygun yazılım dillerinin derslerini izleyerek kendini geliştirmelisin. Ancak arkadaşın dediği gibi artık yazılımı yapay zeka ele geçirmeye başladı dikkatli olmakta fayda var.
Hocam kendimi bayağı bir geliştirebileceğimi düşünüyorum. Benim derdim hangi alana yöneleceğimi bilememem. Web alanı diyorum ilanlara baktığım zaman hiç weble alakalı bir şey yok.
Arkadaşlar yapay zekayla düzgün oyun geliştiremezsiniz, istediğiniz web siteyi kodlatamazsınız vs. Daha sayarım. Basit işleri şu an yaptırabiliyorsunuz. Emin olun ileride de durum pek değişmeyecek. Yapay zeka sadece yardımcınız olur, yazılımcınız olamaz. Ben böyle düşünüyorum ve bu durumların değişebileceğini pek düşünmüyorum.
Hocam kendimi bayağı bir geliştirebileceğimi düşünüyorum. Benim derdim hangi alana yöneleceğimi bilememem. Web alanı diyorum ilanlara baktığım zaman hiç weble alakalı bir şey yok.
Zaten masaüstü programlama bitti diyebiliriz. Bana soracak olursan Android, IOS'ya da robotik kodlama üzerinden ilerlemelisin. Çünkü mobil geliştiririci sayısı web ya da programlamacıya göre çok çok daha az. Tabii robotik kodlama üzerinden ilerlersen daha tatlı olur. Arduino'yu bir incelemeni öneririm. Artık yapay zekadan sonra robotlaşmaya gidiyoruz .