Yazılım alanında nasıl iş bulunur?

Dedikleriniz doğru da peki ben nasıl bir yol haritası çizmem lazım? Temel algoritma ve programlamayı hallettim diyelim. Site vs önerebilirsiniz planlı bir şekilde ilerlemek istiyorum açıkçası. Hocam ayrıca diyelim ki yol haritasını oluşturdum bunu illa evde mi çalışmam lazım? Bir işe girip sıfırdan kendimi geliştiremnez miyim? Bu şekilde iş veren yok mu yazılım alanında?

Dedikleriniz doğru da peki ben nasıl bir yol haritası çizmem lazım? Temel algoritma ve programlamayı hallettim diyelim. Site vs önerebilirsiniz planlı bir şekilde ilerlemek istiyorum açıkçası.

Hocam diyorumya ilk önce siz karar vereceksiniz. Eğer Android derseniz ben siz Udemy ya da YouTube üzerinden Android Studio derslerine başlayın derim. iOS derseniz Xcode üzerinden aynı platformlardan derslere başlayın derim. Robotik kodlama için zaten Python ile başlayacağınızı söylediniz. Onun dersleri olur yanına da Java eklediniz mi tamamdır. Yani siz önce ne yapmanız istediğinize karar vermeniz lazım. Bu kararıda iş olanağı var mı yok mu diyerek seçim yapmayın (tavsiye).

Açıkçası Python her alanda olduğu için onu mecbur öğrenmek şart gibi. Yanına da SQL ve Java gibi dilleri de ekledik mi gerisi gelir mi?

Açıkçası Python her alanda olduğu için onu mecbur öğrenmek şart gibi. Yanına da SQL ve Java gibi dilleri de ekledik mi gerisi gelir mi?

Python konusuna katılıyorum evet ama eski bir dil kendisi artık JavaScript paketli vue.js tarzı diller gelişiyor ve geride kalacağını düşünüyorum. Eğer öğrenmeye açsanız yeni dil çıktığında da hemen adapte olursunuz. Yanına SQL ve Java şart. Kıyısından C# ve C++ bakılırsada güzel olur. Açıkçası hepsine birkaç gün ayırarak bakın derim çünkü kişiden kişiye yazım ve mantık farklı işler Python size zor gelirken Java kolay gelebilir.

Hocam hepsine okeyim fakat bunların sıralama nasıl olmalı? Günlük çalışma programı yapmalı mıyım?
Biraz fazla soru soruyorum fakat gerçekten ihtiyacım var.

Üç dört tane bitmeyecek bölüm var Yapay Zeka Elektrik Elektronik Mühendisliği Robotik ve Enerji

Bu bölümleri okuyan her zaman kazanır ve zengin olur. Geri kalan tüm bölümler tarihin karanlık sayfalarında müzeliktir bu saatten sonra...

Ama diyelim yapay zekaya süreç başlatma özelliği verildi, o zaman kendi kendini analiz eder ve kodlar .

Hocam hepsine okeyim fakat bunların sıralama nasıl olmalı? Günlük çalışma programı yapmalı mıyım?
Biraz fazla soru soruyorum fakat gerçekten ihtiyacım var.

Sıralaması için bende kesin bir şey diyemem. Ancak başlangıcını ister Java ister Python ile yap herhangi bir dile adapte olup kod yazmanın mantığını kavradıktan sonra diğerinin öğrenimi daha kolay olacaktır. Günlük çalışma programınız için bir şey diyemem onu kendinize göre ayarlamalısınız ancak araları fazla açmayın ve sürekli kendi kendinize ödev yapın ya da bir proje oluşturup günden güne ilerletin. Çünkü bilmediğiniz bir şeyi için araştırma yapmanız öğrenim hızınızı çok etkileyecektir.

Yazılım sektörü bu son zamanlarda çok rağbet gördüğü için çalışan bakımından yeterince doyuma ulaştı. Eskiden şirketler bilgili eleman bulma konusunda sorun çektiklerinden yeni başlayan bir elemanı aldıktan sonra yetiştirip sözleşme ile şirketinde tutuyordu. Sizin açınızdan bakınca stajda yapmamışsınız ve yazılım alanında da kendinizi çok geliştirmediğiniz için önerim DGS'ye hazırlanıp bilgisayar mühendisliği okumanız olur. Ardından okul şart koşmasa bile gönüllü staj için başvuruda bulunup gerekirse işi öğrenmek için maaş olmadan çalışmanız tavsiye olunur. İllaki kabul edecek şirketler olacaktır. Staj referansınız açısından gerçekten önemli.

Kesinlikle katılıyorum buna ben lise dönemindeyken yapmış olduğumu 1 yıllık stajım bana 2 yıllık üniversitemi inanın çalışmadan okutmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…