Yazılım alanında nasıl iş bulunur?

Python-SQL server- Java olarak ilerleyeceğim. Temellerini kısa sürede atıp sektöre giriş yapayım sonrasında ne gerekiyorsa yaparım zaten.

Hocam yaşım 25, bu saatten sonra sınava falan çalışıp daha da zaman kaybedemem. Zaten yaşadığım sağlık sorunundan dolayı bayağı bir zaman kaybettim. Bu şöyle olur mesela güzel bir işim olur daha iyi şirketlere girebilmek adına bilgisayar veya yazılım mühendisliği diplomasını almak isterim.

Python-SQL server- Java.

Sıralama gayet güzel okul konusunda eğer bir memuriyet fikri aklınızda yok ise 4 yıllık çok da şart değil. Ancak devlet genelde mühendis alıyor bunu belirteyim. Özel sektörde kendinizi geliştirdikten sonra bilginizi görenler diplomanıza çok da takılmayacaklardır.

Evet sıralama güzel fakat Python ve SQL server sonrası yapay zeka veya robotik gibi alanlara kaymayı düşünürsem Java yerine başka şeylere bakarım gibi ama şimdilik sıralamam bu şekilde.
Devlet kurumlarıyla pek alakamın olacağını düşünmüyorum.
Fırsat olursa direkt yurt dışı yaparım gibi duruyor şimdilik.

Python zaten bir robotik kodlama dili diye biliyorum. Eğer o tarafa eğiliminiz olursa sizin için daha iyi olur.

Anladım, çok geçmiş olsun bu arada. Eğer yapay zekada uzmanlaşmak isterseniz Python sizi çok rahat kurtaracaktır.

Python zaten bir robotik kodlama dili diye biliyorum. Eğer o tarafa eğiliminiz olursa sizin için daha iyi olur.

Robotik alanında Python günümüzde kullanıyorlar ama yanına biraz da c/c++ eklenirse tadından yenmez gibi sanki. Ben karıştırıyor muyum bilmiyorum ama gömülü sistemler için sektörde en aşağı elektronik mühendisliği aranıyor diye biliyorum. Sanki öğrenmesi ve gelişmesi de diğer alanlara göre uzun sürüyor gibi. Eğer bu alanda uzmanlaşmak istenirse yol biraz meşakatli olur gibi ama tabii zevki de ayrı bir bölüm.

Python ile başlayıp en azından temeli atmanız iyi olur ancak öğrenirken de hangi alana yöneleceğinizi belirlemeniz gerçekten önemli. Biraz biraz basit bir şeyler yapabilecek duruma geldikten sonra seçeceğiniz alan ile ilgili iş ilanlarında en çok hangi diller kullanıyor, hangi kütüphanelerde uzmanlaşmış kişiler aranıyor vs. bunlara bakmanızı tavsiye ederim. Bir yerden başlayıp devam ettirin ama. Zannedildiği kadar karmaşık bir alan değil. Sektörde aranan özellikler sizin için bir yol haritası olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…