gustavo 1

Üstün
Makaleler
5
Yer
Türkiye
Yazılım ekleme talebinde bulunmak için gereken şartlar:
  • En az 60 günlük üyelik
  • En az 500 mesaj
  • En az 50 çözüm
Yazılım ekleme talebinde bulunabilmek için en az 60 günlük üyelik, 500 mesaj ve 50 çözüm şartı aranıyor. Üyelik süresi ve mesaj sayısı şartları, kötüye kullanımı önlemek ve kullanıcının topluluğa yeterince katılım sağladığını göstermek açısından anlaşılabilir. Ancak 50 çözüm şartının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum.

Birçok kullanıcı yararlı içerikler üretmesine, yazılım geliştirmesine ve topluluğa katkı sağlamasına rağmen 50 çözüm sayısına ulaşamadığı için yazılım paylaşamıyor. Bu durum, güvenilir kullanıcıları filtrelemekten çok faydalı yazılımların topluluğa kazandırılmasını zorlaştırabiliyor.

Çözüm şartının 25 seviyesine indirilmesi daha dengeli olacaktır. Zaten 25 çözüm elde etmiş bir kullanıcı, topluluk içerisinde yeterli emek vermiş, belirli bir güven oluşturmuş ve faydalı içerik üretebildiğini kanıtlamış sayılır. Ayrıca 60 günlük üyelik ve 500 mesaj şartları da geçerliliğini koruyacağı için güvenlik ve kalite açısından ciddi bir kayıp yaşanma ihtimali düşük ve ayrıca eklenen programlara ek bir moderasyon filtresi de eklenebilir.

Artı -1 Eksi
  • En az 60 günlük üyelik
  • En az 500 mesaj
  • En az 50 çözüm
Yazılım ekleme talebinde bulunabilmek için en az 60 günlük üyelik, 500 mesaj ve 50 çözüm şartı aranıyor. Üyelik süresi ve mesaj sayısı şartları, kötüye kullanımı önlemek ve kullanıcının topluluğa yeterince katılım sağladığını göstermek açısından anlaşılabilir. Ancak 50 çözüm şartının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum.

Birçok kullanıcı yararlı içerikler üretmesine, yazılım geliştirmesine ve topluluğa katkı sağlamasına rağmen 50 çözüm sayısına ulaşamadığı için yazılım paylaşamıyor. Bu durum, güvenilir kullanıcıları filtrelemekten çok faydalı yazılımların topluluğa kazandırılmasını zorlaştırabiliyor

Çözüm şartının 25 seviyesine indirilmesi daha dengeli olacaktır. Zaten 25 çözüm elde etmiş bir kullanıcı, topluluk içerisinde yeterli emek vermiş, belirli bir güven oluşturmuş ve faydalı içerik üretebildiğini kanıtlamış sayılır. Ayrıca 60 günlük üyelik ve 500 mesaj şartları da geçerliliğini koruyacağı için güvenlik ve kalite açısından ciddi bir kayıp yaşanma ihtimali düşük ve ayrıca eklenen programlara ek bir moderasyon filtresi de eklenebilir.
Haklısınız, ben yazılım eklemek için bilet açacaktım 10 dakika önce. Bunu görünce her şeyi anladım. Çözüm sayısı bence kaldırılabilir.

• En az 60 günlük üyelik
  • En az 500 mesaj
  • En az 50 çözüm

Birçok kullanıcı yararlı içerikler üretmesine, yazılım geliştirmesine ve topluluğa katkı sağlamasına rağmen 50 çözüm sayısına ulaşamadığı için yazılım paylaşamıyor. Bu durum, güvenilir kullanıcıları filtrelemekten çok faydalı yazılımların topluluğa kazandırılmasını zorlaştırabiliyor.

Öneriniz ve düşüncelerinizi detaylı şekilde paylaştığınız için teşekkür ediyoruz.

Ancak; mevcut şartlarda yer alan 50 çözüm kriteri, yalnızca kullanıcının aktif olduğunu değil, aynı zamanda topluluk içerisinde uzun süre boyunca doğru ve faydalı destek sağlayabildiğini göstermek amacıyla belirlenmiş bir faktör. Mesaj sayısı tek başına kaliteyi, üyelik süresi ise teknik yeterliliği göstermeyebilir, bu doğru. Çözüm sayısı ise doğrudan diğer kullanıcıların sorunlarının çözümüne katkıyı temsil etmekte. Fakat şöyle bir durum da var, ki bu önemli; Her ne kadar şartlar karşılansa bile yine de Yazılım eklemek isterseniz onaydan geçiyorsunuz.

Yazılım paylaşımı, diğer içerik türlerine kıyasla daha fazla güven gerektiren bir alan olduğundan, bu kriterin belirli bir seviyede tutulmasını önemli görüyoruz. Böylece hem kötüye kullanım ihtimali azaltılıyor hem de yazılım paylaşımı yapacak kişilerin topluluk içerisinde yeterli güveni oluşturmuş olması hedefleniyor.