moment

Gelişen
Merhaba, benim bir MacBook alma fikrim var. Docker, Playwright, Node.js, Python, C#, C++, Visual Studio, MySQL gibi sistemler kullanıyorum. Bunun için MacBook almak istiyorum ama C# ve C++'da ufak tefek problemler çekeceğimi düşünüyorum. Bunun için VM kullansam, Parallels ya da VMware Fusion gibi, burada Windows Forms uygulamaları yapsam, etkili olur mu? Aşırı olarak kullandığım diller değil fakat hiç kullanmadığım diller de olmadıkları için merak ediyorum, deneyimi olan paylaşabilir mi?

Merhaba, benim bir MacBook alma fikrim var. Docker, Playwright, Node.js, Python, C#, C++, Visual Studio, MySQL gibi sistemler kullanıyorum. Bunun için MacBook almak istiyorum ama C# ve C++'da ufak tefek problemler çekeceğimi düşünüyorum. Bunun için VM kullansam, Parallels ya da VMware Fusion gibi, burada Windows Forms uygulamaları yapsam, etkili olur mu? Aşırı olarak kullandığım diller değil fakat hiç kullanmadığım diller de olmadıkları için merak ediyorum, deneyimi olan paylaşabilir mi?

iOS ve Android geliştiricisi olarak VM falan işe yaramıyor. Zaten Windows'ta Android çalışamıyorsun, fan sesinden her yolu denedim. Gittim Mac aldım; o kadar akıcı, o kadar hızlı ki, Android emülatör olsun, iOS olsun çok akıcı, Windows'ta emülatör kasıyordu bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Docker, Node ve Python için Mac zaten biçilmiş kaftan. Sırf arada bir bakacağın WinForms için Parallels kullanmak gayet mantıklı, hiç üzmez. Tek dikkat etmen gereken şey RAM; Docker + sanal makine çalıştıracağın için mümkünse 24/32 GB olan modeli seçmen şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim

iOS ve Android geliştiricisi olarak VM falan işe yaramıyor. Zaten Windows'ta Android çalışamıyorsun, fan sesinden her yolu denedim. Gittim Mac aldım; o kadar akıcı, o kadar hızlı ki, Android emülatör olsun, iOS olsun çok akıcı, Windows'ta emülatör kasıyordu bile.
Teşekkür ederim

Docker, Node ve Python için Mac zaten biçilmiş kaftan. Sırf arada bir bakacağın WinForms için Parallels kullanmak gayet mantıklı, hiç üzmez. Tek dikkat etmen gereken şey RAM; Docker + sanal makine çalıştıracağın için mümkünse 24/32 GB olan modeli seçmen şart.
Peki bu konuda bütçe çıkmazsa Air M5 24 GB 1 TB versiyonu uygun mudur? Pro olunca fiyat çok artıyor.

Zaten Windows'ta Android çalışamıyorsun, fan sesinden her yolu denedim.
Windows'ta emülatör kasıyordu bile.
Tamamıyla işlemcinizin gücüyle alakalı. İşletim sistemine böyle bir suç atmak baya enteresan olmuş. M3 kuvvetinde X86 bir işlemci çok rahat Android Emülatör açar. Ben 6650U ile kaymak gibi açıyorum Linux'ta.

Air mi Pro mu? Ayrıca docker ve vm kullanıyor musun?
Docker'in Linux üstünde olduğunu, MacBook cihazında container açacaksan arkada Linux VM açacağını bil hocam.

Tamamıyla işlemcinizin gücüyle alakalı. İşletim sistemine böyle bir suç atmak bayağı enteresan olmuş. M3 kuvvetinde X86 bir işlemci çok rahat Android Emülatör açar. Ben 6650U ile kaymak gibi açıyorum Linux'ta.

İşlemci i9 ısınma sorunu işletim sistemi sorunu evet var. Windowsda da sorun var. 64 GB i9 PC de emülatör cihazı inletiyor bu kadar basit. 7/24 yazılımla uğraşıyorum fan sesinden odaklanamıyorum bile. Tabii ki işletim sisteminede suç atacağım. Optimazyon yapmazsan istersen i100 işlemci kullan.

Air mi Pro mu? Ayrıca docker ve vm kullanıyor musun?
Air al geç hocam. Başka fantezilere girme.

Tamamıyla işlemcinizin gücüyle alakalı. İşletim sistemine böyle bir suç atmak bayağı enteresan olmuş. M3 kuvvetinde X86 bir işlemci çok rahat Android emülatör açar. Ben 6650u ile kaymak gibi açıyorum Linux'ta.

Docker'in Linux üstünde olduğunu, MacBook cihazında container açacaksan arkada Linux vm açacağını bil hocam.

Evet Debian kullanacağım VM olarak.