Hâlihazırda Windows masaüstü sistemim varken ve oyun oynamayacağım için MacBook almayı düşünüyorum uygun fiyatlı bir şekilde. Daha önce hiç MacBook kullanmadım. Sizce alınır mı? Alınırsa hangi modeli alınmalı? Kullanırken zorluk çeker miyim veyahut işlerimi halletmek için yeterli olur mu? Şimdiden teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim!

M4 Air işinizi yıllarca görür; M2 Air ise asla 38 bin TL etmez. 2. el düşünüyorsanız bakabilirsiniz, sıfır alacaksanız bence bütçe yükseltmeniz gerekli. Kullanırken zorluk çekmezsiniz çok basit arayüzü var.

Iste Macbook, evde PC kullaniyorum. Bence bu tarz isler icin piyasada donanim olarak mevcut alabilecegin en iyi cihazlar Macbooklar. MacOS'i sevemedim ben bi tek. Nerdeyse 1.5 yil oldu Macboo kullanmaya baslayali, Linux ozluyorum. Hatta Linux kurabilecegim bi cihaz alasim bile var. Ama fiyat performans anlaminda yazilim isleri icin fazlasiyla iyi. MacOS'te yazilimda kullanilan hemen hemen her seyin birinci sinif destegi var. Hatta bazi seyler daha once bile geliyor. O yuzden bence alinir. M2 yada M3 16 GB yeterli gelir biraz uzun omurluluk anlaminda. Asiri ekstrem isler yapmiyorsaniz M3 kolay kolay yavas gelmeyecektir muhtemelen.