Görkem Say
Üstün
Alaninla ilgili genis bir bilgi birikimim yok ancak ben olsam dis isleri bakanligi veya konsolosluklarda ise girmeye calisirdim.
Turizm'de iyi bir seçenek.Alaninla ilgili genis bir bilgi birikimim yok ancak ben olsam dis isleri bakanligi veya konsolosluklarda ise girmeye calisirdim.
Mütercim tercümanlık veya rehberliğe de yönelebilirsiniz. Turistik bir yerdeki otelde de çalışabilirsiniz, bir firmada pazarlama alanında bile çalışabilirsiniz.
Yeter ki yabancı dil bilginiz iyi bir seviyede olsun, her türlü işe girersiniz.
Para da önemli hocam ben tur rehberi istiyorum parası tatmin etmezse konsolosluk ya da dış işlerine girmeye çalışırım.Alaninla ilgili genis bir bilgi birikimim yok ancak ben olsam dis isleri bakanligi veya konsolosluklarda ise girmeye calisirdim.
Rehbercilikte iyi para var hocam, hem şehir şehir dolaşıyorsunuz hem de bayağı bir para kazanıyorsunuz. Gezdiğiniz yerleri de çok iyi anlatabiliyorsanız sürekli sizinle çalışmak isterler. Ama tek sıkıntısı eve çok sık uğrayamıyorsunuz, evden uzakta bir yaşam tarzı oluyor genelde.Para da önemli hocam ben tur rehberi istiyorum parası tatmin etmezse konsolosluk ya da dış işlerine girmeye çalışırım.
O isteğimin dışında ama düşüneceğim. Çevirmenlik okursam neler olabilirim?Rehbercilikte iyi para var hocam, hem şehir şehir dolaşıyorsunuz hem de bayağı bir para kazanıyorsunuz. Gezdiğiniz yerleri de çok iyi anlatabiliyorsanız sürekli sizinle çalışmak isterler. Ama tek sıkıntısı eve çok sık uğrayamıyorsunuz, evden uzakta bir yaşam tarzı oluyor genelde.
Net bir şey diyemem bilmediğim için ama tahminimce dilin ihtiyaç olduğu her mesleğe yönelebilirsiniz. Yani mutlaka kendinize göre bir iş bulursunuz.O isteğimin dışında ama düşüneceğim. Çevirmenlik okursam neler olabilirim?
Para da önemli hocam ben tur rehberi istiyorum parası tatmin etmezse konsolosluk ya da dış işlerine girmeye çalışırım.
Aram iyi, teşekkürler.Turculukta para var ama o alan tarihi bilgi de istiyor. Tarihe, mitolojiye vs. ilgi duyuyorsaniz olur. Birde calismalari donem donem oluyor. Nisan - Kasim arasi cok yogun oluyorlar turlar arasi dinlenme suren az oluyor. Kasim - Nisan arasi tur olmadigindan is yapmiyorsun.