Öncelikle tüm dillere ufaktan bir göz at. Nerelerde kullanıldığına, dilin kolaylığına vb. Tamamen sana kalmış başlayacağın dil. Mesela ben Python'la başladım. Sonra C#, Arduino, HTML diye diye devam etti. Ama bence aralarından en kolayı ve basit kavradığım Python'du. Bu bana göre böyle ama sana göre C# daha kolay gelebilir.

Öncelikle tüm dillere ufaktan bir göz at. Nerelerde kullanıldığına, dilin kolaylığına vb. Tamamen sana kalmış başlayacağın dil. Mesela ben Python'la başladım. Sonra C#, Arduino, HTML diye diye devam etti. Ama bence aralarından en kolayı ve basit kavradığım Python'du. Bu bana göre böyle ama sana göre C# daha kolay gelebilir.
Hangi dille başladığının bir önemi yok. Temel kavramları öğrenmelisin. Araştırma yapmayı öğrenmelisin.

Programlama nedir? Bilgisayar programları nasıl anlar? Compiler nedir, interpreter nedir, aralarındaki fark nedir? Bellek nedir? Algoritma nedir? Veri yapıları nedir? Sonrası dil ve temel programlama kavramları. Döngüler, kontrol ifadeleri, fonksiyonlar, primitve tipler, programlama paradigmaları vs vs.

Dillere bu aşamada takılma. İstersen Python ile başla, istersen C/C++ ile.
W3Schools ile 2 haftada HTML, CSS öğren. Sonra Javascript ile programlamaya giriş yaparsın. İlk 2 hafta da VS Code'a da alışmış olursun hem.
Önerdiğiniz eğitim/ler var mı?

@Yonga hocam siz de görüşlerinizi iletebilir misiniz?

Son düzenleme: