baysigma

Uzman
Yer
Grove Street
Merhaba, yazılım yapmak istiyorum ama gram bir bilgim yok. Yeni laptopum geldi ağır programlarda kullanabilirim. YouTube'dan videolar izleyerek mi başlamalıyım? Bunun kursuna mı gitmeliyim? Ne yapmalıyım?

BTK Akademi'den ücretsiz, Udemy üzerinden ücretli eğitimlere bakabilirsin. BTK Akademi'de sadece temeller öğretiliyor, kurs çeşitliliği az. Udemy'de sıfırdan ileri seviye kurslar bulabilirsin. Çeşitli çeşitli kurslar yer alıyor.

Öncelikle neden programlama öğrenmek istiyorsun bunu konuşalım. Para için, zengin olmak için veya geçici bir heves ile girilecek iş değil.
Sonra da Web programlama, oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme gibi dallardan sana en yakın olanı seç.

Mesela Web düşünüyorsan, HTML, CSS ve JavaScript ile başlaman en doğalı olur gibime geliyor hem pratik açıdan hem de teorik.

Beğendiğin HTML ve CSS kurslarından sonra buna bak.

BTK Akademi önermiyorum. Türkçe kurslar seni pek bir yere taşımaz. Yabancı kaynaklar her zaman en iyisidir.

Öncelikle neden programlama öğrenmek istiyorsun bunu konuşalım. Para için, zengin olmak için veya geçici bir heves ile girilecek iş değil.
Sonra da web programlama, oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme gibi dallardan sana en yakın olanı seç.

Mesela web düşünüyorsan, HTML, CSS ve JavaScript ile başlaman en doğalı olur gibime geliyor hem pratik açıdan hem de teorik.

BTK Akademi önermiyorum. Türkçe kurslar seni pek bir yere taşımaz. Yabancı kaynaklar her zaman en iyisidir.

Merhaba yonga reis birkaç tane web sitesi üzerinde çalışıyorum(HTML) amacım hem zaman geçirmek hem de elime 3 kuruş bir para geçmesi web programlama bana bir tık daha yakın belki ileride mobil uygulama geliştirmeyede bakarım cevabını bekliyorum reis.

Merhaba yonga reis birkaç tane web sitesi üzerinde çalışıyorum(HTML) amacım hem zaman geçirmek hem de elime 3 kuruş bir para geçmesi web programlama bana bir tık daha yakın belki ileride mobil uygulama geliştirmeyede bakarım cevabını bekliyorum reis.
Söylediğim şekilde başlayabilirsin. Attığım JavaScript kursuyla.

İlk önce güzel bir İngilizce'nin olması lazım. Türkiye'de tamam kursu alırsın ama kendini geliştirme kısmında İngilizce biraz da olsa devreye giriyor. Ondan sonra Udemy kurslarına bakabilirsin. Paran varsa Bilgeadam bu kulvarda eskiden 1 numaraydı şimdi ne durumda bilmiyorum araştırmak lazım. Ama zaten hafif bilgin varsa HTML konusunda oradan ilerle, kurslarını bitir, bilmediklerini öğren.

Traversy Media takip eden adam, adam gibi adamdır.

Sonra da Web programlama, oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme gibi dallardan sana en yakın olanı seç.

Mesela Web düşünüyorsan, HTML, CSS ve JavaScript ile başlaman en doğalı olur gibime geliyor hem pratik açıdan hem de teorik.