baysigma
Uzman
Merhaba, yazılım yapmak istiyorum ama gram bir bilgim yok. Yeni laptopum geldi ağır programlarda kullanabilirim. YouTube'dan videolar izleyerek mi başlamalıyım? Bunun kursuna mı gitmeliyim? Ne yapmalıyım?
Öncelikle neden programlama öğrenmek istiyorsun bunu konuşalım. Para için, zengin olmak için veya geçici bir heves ile girilecek iş değil.
Sonra da web programlama, oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme gibi dallardan sana en yakın olanı seç.
Mesela web düşünüyorsan, HTML, CSS ve JavaScript ile başlaman en doğalı olur gibime geliyor hem pratik açıdan hem de teorik.
![]()
Frontend Developer Roadmap: What is Frontend Development?
Learn what Frontend Development is, what frontend developers do and how to become a modern frontend developer using our community-driven roadmap.roadmap.sh
Beğendiğin HTML ve CSS kurslarından sonra buna bak.
BTK Akademi önermiyorum. Türkçe kurslar seni pek bir yere taşımaz. Yabancı kaynaklar her zaman en iyisidir.
Söylediğim şekilde başlayabilirsin. Attığım JavaScript kursuyla.Merhaba yonga reis birkaç tane web sitesi üzerinde çalışıyorum(HTML) amacım hem zaman geçirmek hem de elime 3 kuruş bir para geçmesi web programlama bana bir tık daha yakın belki ileride mobil uygulama geliştirmeyede bakarım cevabını bekliyorum reis.
Öncelikle neden programlama öğrenmek istiyorsun bunu konuşalım. Para için, zengin olmak için veya geçici bir heves ile girilecek iş değil.
Sonra da Web programlama, oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme gibi dallardan sana en yakın olanı seç.
Mesela Web düşünüyorsan, HTML, CSS ve JavaScript ile başlaman en doğalı olur gibime geliyor hem pratik açıdan hem de teorik.
![]()
Frontend Developer Roadmap: What is Frontend Development?
Learn what Frontend Development is, what frontend developers do and how to become a modern frontend developer using our community-driven roadmap.roadmap.sh
Beğendiğin HTML ve CSS kurslarından sonra buna bak.
BTK Akademi önermiyorum. Türkçe kurslar seni pek bir yere taşımaz. Yabancı kaynaklar her zaman en iyisidir.
Web istiyorsanız MDN önerebilirim, belirli bir öğrenme düzeyinden sonra web için çok fazla bilgi ve materyal bulabileceğin bir platform. developer.mozilla.org