incii

Uzman
Elimde yazilimli IMEI bulunduran bir telefon var ve hat takili degil, sene basinda hat takili olmayan yurt disi telefonlar kapanacak diye duydum. Ne kadar dogrudur, 31 Aralik'ta hat takip 1 Ocak'ta cikartsam kurtulur mu?

Benim bildiğim 1 yıldır sinyal alınmayan cihazların IMEI adresi iptal edilecek ama 31 Aralıktan 1 ocağa kadar takılı bırakırsan garanti altına almış olursun.

Edit: Biraz araştırdım 1 yıl kesintisiz sinyal vermeyen cihazların IMEI kaydı silinecekmiş.

Nasıl yani? e-Devlet üzerinden başvuru yaparsak açılmayacak mı?

Nasıl yani? e-Devlet üzerinden sonradan açılmayacak mı?

Biraz anlam karmaşası olmuş 2024 1 Ocaktan 2026 1 ocağa kadar 1 kere bile SIM takıp sinyal vermedi ise IMEI iptal ediliyor geri açma konusunu bilmiyorum ücretli olabilir.

1767076576558.webp

Biraz anlam karmaşası olmuş 2024 1 Ocaktan 2026 1 ocağa kadar 1 kere bile SIM takıp sinyal vermedi ise IMEI iptal ediliyor geri açma konusunu bilmiyorum ücretli olabilir.

Önceden devre dışı olan IMEI tekrar ücretsiz olarak açılabiliyordu. Ben de şansa atmayayım o zaman eski cihazlarıma SIM kartımı takayım.

Geri açılır ama fatura gerektirir, tek hatla kullanılabilir. Yedek telefon çöp etmelik bir sistem işte. Eskiden 7 yıldı bu süre.