Makaleler
1
Alıntılanan mesajın yazım hatası bizi ilgilendirmez. Merhaba arkadaşlar, bugün bir arkadaşa kulaklık önerisi sunuyordum ve yazım hatası yapmış, ben de fark etmedim. Alıntılayarak cevapladım. Adamın açtığı konuda bile yazım hatası var ama onaylanıyor ne hikmetse. Neyse, diğer mesajları da hatalıymış, bana bildirim geldi “Yazım kurallarına uymayan mesaj alıntılamak ban sebebidir diye”. Abicim, tamam, bunu ilk uyarıyorsunuz da ben sürekli başkaları hata yapmış mı diye kontrol edeceğim? Hani etiket atmak daha kolay ama belli bir cümlesine cevap vermek gerekiyor bazı yerlerde ve alıntılıyoruz. Bence, yazım kurallarına uymayan mesaj alıntılayınca ban yediğimiz kural kaldırılmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 30 Eksi
Şöyle düşün. Hatalı mesajı yazan kişi bir defa yazıyor ama hatalı mesaj sınırsız kez alıntılanabiliyor. Ortalık hatalı mesaj alıntılamalarıyla dolu olurdu o zaman.

Gerçekte durum o kadar vahim olmuyor olabilir. Her ne kadar "sınırsız alıntılanma" teoride mümkün olsa bile pratikte sayılamamazlık söz konusu değil.

Önceden de dediğim gibi, alıntı düzenleme kuralına o kadar uyulduğunu da görmüyorum zaten. Uyanlar var ama uymayanlar çoğunlukta gibi gözüküyor. Yanılıyor olabilirim.

"Artık" gereksiz bir kural olmalıdır çünkü modlar alıntıdaki mesajı düzenleyince tüm alıntılardaki mesaj da düzenleniyor. Örneğin bir forumda bu böyleydi. Buraya da uygulanabilir.

Moderasyon, Türkçenin her kuralına harfi harfine uyan bir ekip olsaydı bu kuralı uygulamaları mantıklı olurdu; gel gelelim ki bu söz konusu değil.

Bu aslında devlet yönetiminde bile böyle, devlet akıl almaz insanlara zarar verir-umursamaz vs fakat vatandaş en küçük yanlış yaptığında hemen kulağından tutar. Hadi diyelim devlet hata yapmadı, buna rağmen vatandaş hata yapabilir, zira devlet kadar her konuda uzman ekiplerin olduğu ve her şeyi bilebileceği birçok şeyi vatandaş bilemez.
Hukukçuların bile bilmediği bazı konularda sadece devletin hukuku işaret edip "suç" olarak seni yargılayabileceği herhangi bir şeyi bilmek zorunda olduğunu düşünür. (şizofreni) tabii buradaki durum o kadar vahil değil.