Rehber "Yazım kurallarına uymayan mesaj" raporunun doğru kullanımı nasıl olmalıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
2
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Herkese merhaba,

Bilindiği gibi sosyal kuralları çerçevesinde bazı konu veya mesajlar raporlanarak işlem görmesi amaçlanır. Raporları gönderen üyelerimiz kurallara uymadığını düşündükleri konu veya mesajı ilgili rapor sebebini seçerek bizlere ulaştırır. Ancak burada bir husus var ki bilgilendirme yapmak istememizin de sebebi aslında bu. İçeriği; örneğin "Yazım kurallarına uymayan mesaj" seçeneğinden rapor edecekseniz eğer, hem daha hızlı işlem görmesi için hem de moderasyona bilgi vermek için altta bulunan "Daha fazla bilgi" kutucuğuna da rapor ettiğiniz içerik hakkında detay vermeniz gerekmekte. Bunu neden istiyoruz? Örneğin raporladığınız bir mesaj bazen 300 kelimelik bir konuya veya 50 kelimelik bir mesaja ait olabiliyor. Sizler örneğin "Yazım kurallarına uymayan mesaj" diye ayrıntı belirtmeden sadece konuyu veya mesajı raporladığınız zaman, biz ilgili hatayı o kelimeler arasında aramak durumunda kalıyoruz. Hal böyle olunca hem o rapor özelinde daha fazla zaman harcanıyor hem de bulunması nispeten daha zor oluyor. Sizden ricamız, özellikle düzeltilmesi gereken hatalar için raporlama yaptığınızda "Daha fazla bilgi" alanını kullanmanızdır. İyi sosyaller!

Mesajdaki yerini değil, türünün belirtilmesini istemişsiniz. O zaman ilgili rapor nedeni seçilince alt neden listesi çıksın, oradan seçilsin. Kullanıcı zahmet edip bildiriyor. Kolaylık sağlayın.

İfadeler: 409
Hak veriyorum ancak bir yandan da bazı kullanıcılar satırlarca cümle yazıp o cümlelerin içinde yanlışın her türlüsünü yapıyor. Tek tek rapora bunları yazmayla uğraşmak da ayrı mesele oluyor o zaman. Çoğu zaman doğrudan kutucuğu işaretleyip geçiyorum ben o yüzden. Bunu daha pratik hale getirebilirseniz daha iyi olur.

Ha bir de yazım yanlışı türünü belirtsek yine hatanın nerede olduğunu arayacaksınız, aynı kapıya çıkıyor bence. Hatanın nerede olduğunu belirtmek daha doğru olur bence ama dediğim gibi bazı kullanıcılar tomarla yanlış yapınca hepsini tek tek yazmaya uğraşmak zor oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…