Yazın fan hızını arttırmak iyi olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oltran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 335
  • Etiketler Etiketler
    fan

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Arkadaşlar öncelikle laptop aldığım gün için lanet ediyorum, her neyse. Fazla ısınıyor ve bu da oyunlarda FPS droplara neden oluyor. Fanın hızını arttırmam bu sorunu çözer mi veya çok fazla ömrünü kısaltır mıyım?

Mobil cihazların fanları en kötü(yaz sıcağında) %70-80 kullanıma sahip oluyor. Bunu %100 yapmanız ses harici sorun yaratmaz.

Cihazı alalı uzun bir süre geçtiyse toz temizliği ve termal bakım şart.

Mobil cihazların fanları en kötü %70-80 kullanıma sahip oluyor. Bunu %100 yapmanız ses harici sorun yaratmaz.

Cihazı alalı uzun bir süre geçtiyse toz temizliği ve termal bakım şart.
Yok bir süre önce bakım yaptırmıştım kendi servisine götürüm. Bakım gerektiğini sanmıyorum yani henüz.

İfadeler: 62
Laptopta fan ayarları yapabiliyorsan fan hızını arttırman biraz etkileyebilir elbette. Bir de laptop standı kullanmaya çalış. Onun da biraz etkisi olur. Bunların dışında laptop bakımını daha sık yap. Farkında değilsindir ama içi çabuk tozlanabilir.

Gaming laptoplarda zaten ağır iş yükü veya oyunlarda turbo fanda kullanmanız daha iyi olacaktır, kontrol panelinde vardır. Veya uzun süredir bakım yapmadıysanız bi' termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…