Arkadaşlar öncelikle laptop aldığım gün için lanet ediyorum, her neyse. Fazla ısınıyor ve bu da oyunlarda FPS droplara neden oluyor. Fanın hızını arttırmam bu sorunu çözer mi veya çok fazla ömrünü kısaltır mıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Mobil cihazların fanları en kötü(yaz sıcağında) %70-80 kullanıma sahip oluyor. Bunu %100 yapmanız ses harici sorun yaratmaz.
Cihazı alalı uzun bir süre geçtiyse toz temizliği ve termal bakım şart.
- Makaleler
- 3
Fan eğrisi ayarlayamıyor musunuz? Uygun gördüğünüz şekle göre kendisi artırır.
Yok bir süre önce bakım yaptırmıştım kendi servisine götürüm. Bakım gerektiğini sanmıyorum yani henüz.Mobil cihazların fanları en kötü %70-80 kullanıma sahip oluyor. Bunu %100 yapmanız ses harici sorun yaratmaz.
Laptopta fan ayarları yapabiliyorsan fan hızını arttırman biraz etkileyebilir elbette. Bir de laptop standı kullanmaya çalış. Onun da biraz etkisi olur. Bunların dışında laptop bakımını daha sık yap. Farkında değilsindir ama içi çabuk tozlanabilir.
O nedir hocam, hiç duymadım daha önce?Fan eğrisi ayarlayamıyor musunuz? Uygun gördüğünüz şekle göre kendisi artırır.
- Makaleler
- 3
Aletin kendi programı, BIOS veya 3. parti bir yazılım ile sıcaklık - fan hızı eğrisi oluşturuyorsunuz. Ona göre çalışıyor. Aşağıdakiler gibi.
Sanırım bende yok hocam, olsa mutlaka görürdüm diye düşünüyorum. Şu an hızı Cooler Boost seviyesine getirdim.Aletin kendi programı, BIOS veya 3. parti bir yazılım ile sıcaklık - fan hızı eğrisi oluşturuyorsunuz. Ona göre çalışıyor. Aşağıdakiler gibi.
Eki Görüntüle 61930Eki Görüntüle 61931
0xraptoRwave 35
Üstün
Gaming laptoplarda zaten ağır iş yükü veya oyunlarda turbo fanda kullanmanız daha iyi olacaktır, kontrol panelinde vardır. Veya uzun süredir bakım yapmadıysanız bi' termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapabilirsiniz.
Uyuyan Sincap 41
Üstün
Şöyle bir ürün kullan.Sanırım bende yok hocam, olsa mutlaka görürdüm diye düşünüyorum. Şu an hızı Cooler Boost seviyesine getirdim.