Dışarıda çalışanlar için sıkıntı belki ama benim için yaz iyi bir mevsim. Tişörtünü giy çık. Güneş D vitamini deposu. İnsana farklı bir enerji veriyor cidden. Doğalgaz veya yakıt masrafı yok. Durumu kötü olanlar için de bunlar büyük dert. Soğuktan bir taraflarının donma derdi yok. Ter atarsın toksin atarsın biraz bunalırsın. Ama dışarıda yoğun çalışanları tabi olumsuz etkiler. Soğuktan korunmak için ekstra kıyafet derdin de yok.

İstanbulda gariptir Ağustos Temmuzdan daha serin geçti. Denize girme imkanı olanlar için yaz daha tatmin edici de olabilir. Halen giremedim.

Doğru düzgün yaz yaşayamadık. Havalar bir yağmurlu bir bulutlu, tuhaftı bu yaz. İğrenç ve kasvetli kış günleri yaklaşıyor maalesef. Kar yağan günler hariç nasıl sevilebiliyor bu tarz havalar anlamıyorum.

Sonunda.
1788209997352.webp

Astronomik olarak yaz mevsimi Kuzey Yarım Küre'de 22 Eylül tarihinde (sonbahar ekinoksu ile) sona erer. Türkiye, Kuzey Yarım Küre'de bulunan bir ülkedir.

Bir önceki yaza kıyasla hava soğuktu diyebilirim ama bir önceki yaz ayında geceleri uyuyamıyordum bile sıcaktan. Bilgisayardan oyun açınca odanın içi alev alıyordu ve hiç unutmuyorum, bir gece dayanamayıp buz aküsüne sarılmıştım sıcaktan.

Ohh sonunda. Gelsin artık yumuşacık sweatler, hırkalar, trikolar, trençkotlar, botlar.. Bıktık şort, tişört, crop, terlikten.. 😂

Daha Pastırma sıcakları var. Tabii ki tatil yerleri okul haftasından sonra sakin kaldı. Bulunduğum bölgede kimse kalmadı. Çoğu insan gitti. Benim için asıl tatil kışın başlıyor. :D