Detaylar
Kim cevapladı?ikarus
Çalışkan
Daha önce farklı parfümler denedin mi, hoşuna giden bir koku profili var mı?
Deniz temalılar hoşuma gidiyor. Ağır erkek kokusu değil de daha hafif şekersi olabilir. Armani you intense kullandım çok hoşuma gitti.
Marine olarak Acqua di Gio Profondo fena bir seçenek değil o zaman. Alternatif olarak D&G Light Blue Intense önerebilirim, Intense olması önemli çünkü normal versiyonundan bir tık daha kalıcı. Kenzo Homme EDT olabilir, deniz kokusu. Ralph Lauren Polo Blue EDP de iyi. Bunlar bir tık birbirine benziyor. YSL Y'in EDP versiyonu da güzel, üstelik sadece yazlık değil bahar aylarında da sıkılabilecek bir parfüm. Nautica Voyage da olabilir. Boss Bottled Pacific'i de bahsetmeden geçmeyeceğim ama o denizin rahatlatıcı kokusundan çok tuzlu hali olduğu için mineral tarafı daha baskın, sarmayabilir.
Creed Aventus başta olmak üzere Aventusgiller meyvemsi o şekerli tabire uyuyor ve güzel. Mesela Louis Vuitton Pacific Chill. Ya da Nishane Hacivat. Ama fiyatları da güzel. Hacivat'a alternatif olarak nispeten daha uygun fiyatlı Afnan Supremacy Not Only Intense'yi önerebilirim, çok iyi benzetilmiş ve kalıcılığı da iyi. Ananas kokusu falan geliyor. Creed Aventus Absolu için de Afnan Supremacy Collector's Edition.
Yine tatlı, hoş, fiyatı daha uygun, klas erkek kokusu olarak orijinal bir parfüm arıyorsan Mont Blanc Explorer Platinum. Mont Blanc Legend EDP de iyi. Mont Blanc genel olarak orijinal parfüm klasmanında ülke standartları için uygun fiyatta.
Marine temalıdan ziyade daha citronlu temiz koku olarak gayet iyi bir yaz parfümü olabileceklerden de söyleyeyim. Louis Vuitton Imagination. Fiyatı çok yüksek olduğu için klonu Al Haramain Amber Oud Aqua Dubai'yi alabilirsin, çok iyi benzetmişler ve çok da iyi kalıcılığı var. Ek olarak Sospiro Vibrato, Roja Perfumes Elysium, Louis Vuitton L'Immensite bu gruba eklenebilir. Özellikle muadil firmalardan Muscent ve MAD'in yaptığı L'Immensite muadilleri kalıcılık olarak çok olmasa da koku olarak gayet yakın ve fiyat olarak da uygun yazlık seçenekler.
Yeşil temalı koku olarak Jean Paul Gaultier Paradise Garden önerebilirim. Nishane Wulong Cha önerebilirim, ama yeşiller genellikle tam yaza uygun olmuyor, o yüzden burayı uzun tutmaya gerek yok.
Dikkatini çekeyim, bahsettiğim klonlar (Al Haramain, Lattafa, Afnan gibi markalar) kesinlikle Muscent veya Bargello tarzı kokular değil. Yalnızca esinlenilmiş. Profesyonelce klonlanmış, kendileri ayrı bir parfüm olarak sunuluyor ve değerlendiriliyor. Muadil ile klon arasında fark var.
Fiyatlar için de genel bir yorum yapayım. Acqua di Gio Profondo düşünen birisi için üst paragraflardaki parfümlerin orijinalleri fiyat olarak alınabilir düzeyde. Alt paragraflardaki kokular derinlikli ve daha özel kokular oldukları için orijinallerinin fiyatları sorun olmaya başlıyor, bu durumda klon veya muadiline yönelebilirsin. Sağlam (hem kalıcılık hem de koku olarak) klonlar var. Özellikle Araplar bu konuda başarılı. Muadillere gelecek olursak onların en temel sorunu kalıcılık, bazı kokuları gayet iyi benzetmiş olsalar bile çoğu hatta neredeyse hepsi hızlı silinmeye müsaitler.
Creed Aventus başta olmak üzere Aventusgiller meyvemsi o şekerli tabire uyuyor ve güzel. Mesela Louis Vuitton Pacific Chill. Ya da Nishane Hacivat. Ama fiyatları da güzel. Hacivat'a alternatif olarak nispeten daha uygun fiyatlı Afnan Supremacy Not Only Intense'yi önerebilirim, çok iyi benzetilmiş ve kalıcılığı da iyi. Ananas kokusu falan geliyor. Creed Aventus Absolu için de Afnan Supremacy Collector's Edition.
Yine tatlı, hoş, fiyatı daha uygun, klas erkek kokusu olarak orijinal bir parfüm arıyorsan Mont Blanc Explorer Platinum. Mont Blanc Legend EDP de iyi. Mont Blanc genel olarak orijinal parfüm klasmanında ülke standartları için uygun fiyatta.
Marine temalıdan ziyade daha citronlu temiz koku olarak gayet iyi bir yaz parfümü olabileceklerden de söyleyeyim. Louis Vuitton Imagination. Fiyatı çok yüksek olduğu için klonu Al Haramain Amber Oud Aqua Dubai'yi alabilirsin, çok iyi benzetmişler ve çok da iyi kalıcılığı var. Ek olarak Sospiro Vibrato, Roja Perfumes Elysium, Louis Vuitton L'Immensite bu gruba eklenebilir. Özellikle muadil firmalardan Muscent ve MAD'in yaptığı L'Immensite muadilleri kalıcılık olarak çok olmasa da koku olarak gayet yakın ve fiyat olarak da uygun yazlık seçenekler.
Yeşil temalı koku olarak Jean Paul Gaultier Paradise Garden önerebilirim. Nishane Wulong Cha önerebilirim, ama yeşiller genellikle tam yaza uygun olmuyor, o yüzden burayı uzun tutmaya gerek yok.
Dikkatini çekeyim, bahsettiğim klonlar (Al Haramain, Lattafa, Afnan gibi markalar) kesinlikle Muscent veya Bargello tarzı kokular değil. Yalnızca esinlenilmiş. Profesyonelce klonlanmış, kendileri ayrı bir parfüm olarak sunuluyor ve değerlendiriliyor. Muadil ile klon arasında fark var.
Fiyatlar için de genel bir yorum yapayım. Acqua di Gio Profondo düşünen birisi için üst paragraflardaki parfümlerin orijinalleri fiyat olarak alınabilir düzeyde. Alt paragraflardaki kokular derinlikli ve daha özel kokular oldukları için orijinallerinin fiyatları sorun olmaya başlıyor, bu durumda klon veya muadiline yönelebilirsin. Sağlam (hem kalıcılık hem de koku olarak) klonlar var. Özellikle Araplar bu konuda başarılı. Muadillere gelecek olursak onların en temel sorunu kalıcılık, bazı kokuları gayet iyi benzetmiş olsalar bile çoğu hatta neredeyse hepsi hızlı silinmeye müsaitler.
pesimist27
Çalışkan
Marine olarak Acqua di Gio Profondo fena bir seçenek değil o zaman. Alternatif olarak D&G Light Blue Intense önerebilirim, Intense olması önemli çünkü normal versiyonundan bir tık daha kalıcı. Kenzo Homme EDT olabilir, deniz kokusu. Ralph Lauren Polo Blue EDP de iyi. Bunlar bir tık birbirine benziyor. YSL Y'in EDP versiyonu da güzel, üstelik sadece yazlık değil bahar aylarında da sıkılabilecek bir parfüm. Nautica Voyage da olabilir. Boss Bottled Pacific'i de bahsetmeden geçmeyeceğim ama o denizin rahatlatıcı kokusundan çok tuzlu hali olduğu için mineral tarafı daha baskın, sarmayabilir.
Merhaba, ben kışın mad grande notte ve yazın mad gumin kullanıyorum. Açıkcası parfümlerden memnunum ve günlük 3-4 fıs sıksam bile beni baya götürüyor hala bitmedi mesela. Ayrıca çoğu kişide söylüyor parfümün güzel diye. Bu parfümlere yönelik bir öneriniz var mı acaba? Özellikle grande kokusu ağır ve gumin kokusu hafif. Uzman olmadığım için böyle yorumladım.
Selamlar. Muadilde orijinale göre fazla bilgi sahibi olmadığımı belirteyim. Bildiğim kadarıyla MAD Grande Notte, Maison Francis Kurkdjian Grand Soir'e benzer notalara sahip. Çiçeksiliği portakal yerine yaseminden ve lavantadan almışlar gibi duruyor. Benzer amber temalı kokuları önerebilirim.Merhaba, ben kışın mad grande notte ve yazın mad gumin kullanıyorum. Açıkcası parfümlerden memnunum ve günlük 3-4 fıs sıksam bile beni baya götürüyor hala bitmedi mesela. Ayrıca çoğu kişide söylüyor parfümün güzel diye. Bu parfümlere yönelik bir öneriniz var mı acaba? Özellikle grande kokusu ağır ve gumin kokusu hafif. Uzman olmadığım için böyle yorumladım.
Gumin'in tam karşılığının ne olduğunu bilmiyorum, kokuyu da koklamadım. Ancak citrus bazlı önerdiğim parfümlerde de bergamotvari notalar mevcut, Imagination başta olmak üzere.
ikarus
Çalışkan
Selam. Muadilde orijinale göre fazla bilgi sahibi olmadığımı belirteyim. Bildiğim kadarıyla mad Grand'e notte, maison francis kurkdjian Grand Soir'e benzer notalara sahip. Çiçeksiliği portakal yerine yaseminden ve lavantadan almışlar gibi duruyor. Benzer amber temalı kokuları önerebilirim.
Gumin'in tam karşılığının ne olduğunu bilmiyorum, kokuyu da koklamadım. Ancak citrus bazlı önerdiğim parfümlerde de bergamotvari notalar mevcut, ımagination başta olmak üzere.
Armani acqua di gio profondo siparişim geldi hocam. Koku biraz ağır gibi hissettirdi. Kalıcı da değil. Zamanla düzelir mi?
Ağırlık konusuna yorum yapamayacağım, herkesin burnuna farklı gelebiliyor malum. Olabilir. Yazlık parfümlerin kalıcılığından ziyade yayılımı önemli, Profondo bir kol mesafesi kadar yere yayılıyor çoğunlukla, kalıcılığı da ortalamanın biraz üstü bir düzeyde. Light Blue kadar olmasa da az biraz overspray gerektirebilir.Armani acqua di gio profondo siparişim geldi hocam. Koku biraz ağır gibi hissettirdi. Kalıcı da değil. Zamanla düzelir mi?
Biraz sıktıktan sonra şişenin boşalan kısmının içine oksijen doluyor, dolan oksijenle parfüm demleniyor. Bazı parfümlerde renk değişimi bile oluyor bu süreçte. Bu demlenme haliyle yaza hazırlık olarak 1-2 ay durursa ilk kutudan çıktığı versiyonundan daha iyi bir hale gelir.
ikarus
Çalışkan
Ağırlık konusuna yorum yapamayacağım, herkesin burnuna farklı gelebiliyor malum. Olabilir. Yazlık parfümlerin kalıcılığından ziyade yayılımı önemli, profondo bir kol mesafesi kadar yere yayılıyor çoğunlukla, kalıcılığı da ortalamanın biraz üstü bir düzeyde. Light blue kadar olmasa da az biraz overspray gerektirebilir.
Biraz sıktıktan sonra şişenin boşalan kısmının içine oksijen doluyor, dolan oksijenle parfüm demleniyor. Bazı parfümlerde renk değişimi bile oluyor bu süreçte. Bu demlenme haliyle yaza hazırlık olarak 1-2 ay durursa ilk kutudan çıktığı versiyonundan daha iyi bir hale gelir.
Sağ olun hocam. Bende stronger with you intense vardı ve zamanla ağırlığı gitti. Yazlık başka bir parfüm daha almak istemiyorum ama bunun kokusu cidden ağır. Nasıl 7000 TL ediyor anlamıyorum.
Hocam fiyatlar boşa şişirme. Avrupa'daki insanların bile fiyatı fazla dediği bir ton parfüm var, hele bizim ülkede sahtecilik olayı, vergisi, şuyu, buyu da çok olunca güvenilir yerler ekstra pahalıya koyup satıyor. Gerçekten gereksiz pahalılar.Sağ olun hocam. Bende stronger with you intense vardı ve zamanla ağırlığı gitti. Yazlık başka bir parfüm daha almak istemiyorum ama bunun kokusu cidden ağır. Nasıl 7000 TL ediyor anlamıyorum.