Yeni aldigim matematik kitabinin ilk konularini cozmeli miyim?

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Bir aydir matematik calisiyorum. Netim sifirdan 8'e cikti. Internet uzerinden soru cozum videolarindaki sorulari hocadan once cozerek hallettim soru cozme isini ancak artik 345 TYT Matematik kitabini aldim. Konu olarak Koklu Sayilari bitirdim. Sizce Uslu Sayilar, Koklu Sayilar gibi konulara mi atlamaliyim yoksa ilk bastan coze coze mi gitmeliyim? Su an 10. sayfadayim ve uslu sayilar 130. sayfalarda.

Son düzenleyen: Moderatör:

İlk testler cok kolaydı hocam bence kolay-orta orta seviyeden başlayın ilk olduğunuz denemeden itibaren bu konularda hep dogru yaptiklarinizda ise ÖSYM tarzinda sorulardan baslayin derim.

Çözmelisin.

Genelde "temel kavramlar" diye kümelenir. Üslü sayı, köklü sayı, kesirli ifadeler falan diye. Bunlar matematiğin en azından sınav matematiğinin temelini oluşturur. Bunları bilirsen her şey çok daha kolaylaşır. Çöz yani.

Test 4'u bitirdim an itibari ile. Bence de cozmeliyim.

Üslü sayılar ve köklü ifadeler her sene çıkan banko soru tipleri. TYT çok uzun bir süreç olduğundan zaman karşı oynamanız lazım. Yani çıkması ihtimal sorulara yönelmeniz doğru olacak. Bu linkteki sayfayı inceleyerek her sene çıkan konulara ulaşabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…