Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mysticvezon

Uzman
Arkadaşlar, iPhone 11’den iPhone 17’ye geçmek istiyorum. Ancak kurulum videolarında denk geldiğim bir şey var: Eski iPhone’daki verileri yenisine aktarıyorlar. Ben iPhone 17’yi sıfır kurmak istiyorum, ayarları vs. her şeyiyle. Sadece fotoğraflarım, videolarım, kişi listem, mesajlarım, iMessage’larım, şifrelerim vs. gelsin istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı? Çünkü izlediğim tüm videolarda herkes bütün bilgilerini taşıyor ve farklı bir şey yapan görmedim.

Ayrıca yeni iPhone’a geçiş yaparken eski telefonum yanımda olmak zorunda mı? Çünkü satmayı düşünüyorum.

Not: iCloud’um var ve saymış olduğum verilerimi yedeklediğimi düşünüyorum.

1759342858800.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@mysticvezon

iPhone'u kurarken hiç aktarma yapmayıp daha sonra iCloud hesabımı girdiğimde sadece fotoğrafları, kişileri vs. alabiliyor muyum?

Burası için konuşalım; Evet, yapabiliyorsunuz.
Kurulum sırasında iCloud veya PC üzerinden yedekleme geri yüklemesini seçmez ve iPhone'u sıfır bir aygıt gibi yüklerseniz, iCloud hesabınız ile giriş yaptığınız zaman sizin de dediğiniz gibi tüm her şeyiniz iCloud'a yedekli veya eşzamanlı ise fotoğraf ve videolarınız, kişileriniz, iMessage, şifreleriniz vs. gelir. Çünkü bunlar iCloud yedeklemesi dışında da ayrı ayrı yedeklenebilen şeyler.
Eski iPhone'daki verileri yenisine aktarıyorlar. Ben iPhone 17'yi sıfır kurmak istiyorum, ayarları vs. her şeyiyle. Sadece fotoğraflarım, videolarım, kişi listem, mesajlarım, iMessage'larım, şifrelerim vs. gelsin istiyorum.

Daha ne olmasını istiyorsunuz onu pek anlamadım hocam 😄
Eğer iCloud Fotoğrafları açık ise yeni iPhone'da iCloud hesabınız ile giriş yaptığınız zaman bütün fotoğraflarınız ve videolarınız yeni iPhone'a gelir. Kişiler, iMessage vs. de iCloud ayarlarında açık ise gelir. Ancak, zaten bunları yapınca normal yedekleme aktarmasından bir farkı kalmıyor.

Eğer, eski cihazınızı satacaksanız. iCloud'a yedekleme alın veya bütün bilgilerinizin, fotoğraflarınızın, kişilerinizin iCloud ile eşzamanlanmış olduğundan emin olun, yeni iPhone'a geçince iCloud yedeklemesinden geri yükler veya iCloud hesabınız ile giriş yapınca her şeyiniz gelince kullanmaya başlarsınız.

Daha ne olmasını istiyorsunuz onu pek anlamadım hocam 😄
Eğer iCloud Fotoğrafları açık ise yeni iPhone'da iCloud hesabınız ile giriş yaptığınız zaman bütün fotoğraflarınız ve videolarınız yeni iPhone'a gelir. Kişiler, iMessage vs. de iCloud ayarlarında açık ise gelir. Ancak, zaten bunları yapınca normal yedekleme aktarmasından bir farkı kalmıyor.

Eğer, eski cihazınızı satacaksanız. iCloud'a yedekleme alın veya bütün bilgilerinizin, fotoğraflarınızın, kişilerinizin iCloud ile eşzamanlanmış olduğundan emin olun, yeni iPhone'a geçince iCloud yedeklemesinden geri yükler veya iCloud hesabınız ile giriş yapınca her şeyiniz gelince kullanmaya başlarsınız.
iCloud'a her şeyim yedekli gözüküyor ve 200GB planım da var zaten. Ben bütün her şeyi taşımak yerine ayarlar, giriş ekranı, arkaplanlar vs. sıfır iPhone'muş gibi kullanmak istiyorum. Çünkü şuanda kullandığım ayarlarda bazı şeyleri bilip bilmeden değiştirdim. Bu yüzden verilerim gitmeden sanki sıfır ayarlar ve ekrana sahip bir iPhone geçmişim gibi istiyorum açıkçası.

Sorum da şurada devreye giriyor: İzlediğim yeni iPhone kurulum videolarında fotoğrafta görebileceğiniz üzere hep bu ekrana geliyor kullanıcılar ve her şeyi taşıyorlar. Bu ekranda istediğim şeyleri taşıyıp taşıyamayacağımı seçebiliyor muyum yoksa dediğiniz gibi iPhone'u kurarken hiç aktarma yapmayıp daha sonra iCloud hesabımı girdiğimde sadece fotoğrafları, kişileri vs. alabiliyor muyum? Bu ikinci söylediğimi yapan veya anlatan hiç kimse görmediğim için tedirginim verilerimi kaybetmekten.

@mysticvezon

iPhone'u kurarken hiç aktarma yapmayıp daha sonra iCloud hesabımı girdiğimde sadece fotoğrafları, kişileri vs. alabiliyor muyum?

Burası için konuşalım; Evet, yapabiliyorsunuz.
Kurulum sırasında iCloud veya PC üzerinden yedekleme geri yüklemesini seçmez ve iPhone'u sıfır bir aygıt gibi yüklerseniz, iCloud hesabınız ile giriş yaptığınız zaman sizin de dediğiniz gibi tüm her şeyiniz iCloud'a yedekli veya eşzamanlı ise fotoğraf ve videolarınız, kişileriniz, iMessage, şifreleriniz vs. gelir. Çünkü bunlar iCloud yedeklemesi dışında da ayrı ayrı yedeklenebilen şeyler.

Çözüm