Detaylar
Kim cevapladı?Volkan Demirel 3
Yetkin
Bence sırf internetteki fotoğraflarla birebir aynı görünmüyor diye sahte demek doğru olmaz. AMD'nin farklı üretim partilerinde PCB ve SMD dizilimlerinde küçük farklılıklar olabiliyor. En sağlıklısı işlemciyi sisteme takıp BIOS, CPU-Z veya HWiNFO'dan modelini doğrulamak ve performans testi yapmak. Eğer bu testlerde 7800X3D olarak doğru değerleri veriyorsa, büyük ihtimalle orijinaldir.
Paff
Üyecik
Bence sırf internetteki fotoğraflarla birebir aynı görünmüyor diye sahte demek doğru olmaz. AMD'nin farklı üretim partilerinde PCB ve SMD dizilimlerinde küçük farklılıklar olabiliyor. En sağlıklısı işlemciyi sisteme takıp BIOS, CPU-Z veya HWiNFO'dan modelini doğrulamak ve performans testi yapmak. Eğer bu testlerde 7800X3D olarak doğru değerleri veriyorsa, büyük ihtimalle orijinaldir.
Reddittede böyle bir tartışma olmuş kişi AMD ile iletişime geçmiş ve AMD kendilerinin böyle bir karar aldıklarını açıklamış. Fakat ben yine de sormak istedim
Volkan Demirel 3
Yetkin
Zaten şunu söyleyeyim, bir altta verdiğiniz fotoğrafa dikkatli bakarsanız oradaki SMD yuvalarının boş olduğunu görebilirsiniz. Boş oldukları için de AMD kapatmış diyebilirim.Reddittede böyle bir tartışma olmuş kişi AMD ile iletişime geçmiş ve AMD kendilerinin böyle bir karar aldıklarını açıklamış. Fakat ben yine de sormak istedim
Mesela vatan bilgisayarda satılan işlemcinin de üzerinde üretim yeri yazmıyor, kenardaki çipin konumu kullandıkları PCB katmanın revizyonuna göre değişebilir, bu durum çok tartışıldı. Tamamen veri yolu ve sinyal bütünlüğü ile ilgili bir durum.
www.vatanbilgisayar.com
AMD Ryzen™7 7800X 3D Soket AM5 4.2GHz 96MB 120W 5nm Kutusuz İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD Ryzen™7 7800X 3D Soket AM5 4.2GHz 96MB 120W 5nm Kutusuz İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Paff
Üyecik
Zaten şunu söyleyeyim, bir altta verdiğiniz fotoğrafa dikkatli bakarsanız oradaki SMD yuvalarının boş olduğunu görebilirsiniz. Boş oldukları için de AMD kapatmış diyebilirim.
Bir daha böyle yerlerden alışveriş yapacağımı düşünmüyorum açıkçası.
Mesela vatan bilgisayarda satılan işlemcinin de üzerinde üretim yeri yazmıyor, kenardaki çipin konumu kullandıkları PCB katmanın revizyonuna göre değişebilir, bu durum çok tartışıldı. Tamamen veri yolu ve sinyal bütünlüğü ile ilgili bir durum.
AMD Ryzen™7 7800X 3D Soket AM5 4.2GHz 96MB 120W 5nm Kutusuz İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Gönderilen ürünlerde resimdeki gibi mi gidiyor?
Farklı olabilir, mesela geçen sene üretilen işlemcinin stoku biter, bu yıl üretilen ürün gelebilir, aralarında madein yazısı ya da üzerinde görünen çip yeri farklılık gösterebilir.
Bak videoda farklı farklı yerlerden 12 tane 7800X3D alıyorlar, bazılarının üzerinde üretim yeri yazmıyor, bir tanesinin de üstte görünen çip yeri farklı.
Relapse 10
Üstün
%100 emin olmak için işlemciyi sisteme takıp riske girme direkt AMD'nin resmi sitesinden seri numarasıyla doğrulaması yap. Orada patlarsa hiç vakit kaybetmeden iade sürecini başlatırsın.
Sonradan yeni uretimlerde cikarildi o ustteki 2 devre, sorun yok hocam.
Yeni konular
-
-
Ryzen 5 2400G'de termal macun değişiminden sonra sıcaklık arttı
- DelilahKaldwing
-
-
-
-
-
-
-