Paff

Üyecik
Ürünü PttAVM LOWELL TEKNOLOJİ'den aldım. İnternetteki örneklerde sağ orta üst ve sol orta üstteki alanlarda devreler gözükürken, bana gönderilen işlemcide böyle bir devre bulunmuyor. Sizce sahte mi?

IMG_7125.webp

IMG_7126.webp

Bence sırf internetteki fotoğraflarla birebir aynı görünmüyor diye sahte demek doğru olmaz. AMD'nin farklı üretim partilerinde PCB ve SMD dizilimlerinde küçük farklılıklar olabiliyor. En sağlıklısı işlemciyi sisteme takıp BIOS, CPU-Z veya HWiNFO'dan modelini doğrulamak ve performans testi yapmak. Eğer bu testlerde 7800X3D olarak doğru değerleri veriyorsa, büyük ihtimalle orijinaldir.

Bence sırf internetteki fotoğraflarla birebir aynı görünmüyor diye sahte demek doğru olmaz. AMD'nin farklı üretim partilerinde PCB ve SMD dizilimlerinde küçük farklılıklar olabiliyor. En sağlıklısı işlemciyi sisteme takıp BIOS, CPU-Z veya HWiNFO'dan modelini doğrulamak ve performans testi yapmak. Eğer bu testlerde 7800X3D olarak doğru değerleri veriyorsa, büyük ihtimalle orijinaldir.

Reddittede böyle bir tartışma olmuş kişi AMD ile iletişime geçmiş ve AMD kendilerinin böyle bir karar aldıklarını açıklamış. Fakat ben yine de sormak istedim

Reddittede böyle bir tartışma olmuş kişi AMD ile iletişime geçmiş ve AMD kendilerinin böyle bir karar aldıklarını açıklamış. Fakat ben yine de sormak istedim
Zaten şunu söyleyeyim, bir altta verdiğiniz fotoğrafa dikkatli bakarsanız oradaki SMD yuvalarının boş olduğunu görebilirsiniz. Boş oldukları için de AMD kapatmış diyebilirim.

Mesela vatan bilgisayarda satılan işlemcinin de üzerinde üretim yeri yazmıyor, kenardaki çipin konumu kullandıkları PCB katmanın revizyonuna göre değişebilir, bu durum çok tartışıldı. Tamamen veri yolu ve sinyal bütünlüğü ile ilgili bir durum.

Zaten şunu söyleyeyim, bir altta verdiğiniz fotoğrafa dikkatli bakarsanız oradaki SMD yuvalarının boş olduğunu görebilirsiniz. Boş oldukları için de AMD kapatmış diyebilirim.

Bir daha böyle yerlerden alışveriş yapacağımı düşünmüyorum açıkçası.

Mesela vatan bilgisayarda satılan işlemcinin de üzerinde üretim yeri yazmıyor, kenardaki çipin konumu kullandıkları PCB katmanın revizyonuna göre değişebilir, bu durum çok tartışıldı. Tamamen veri yolu ve sinyal bütünlüğü ile ilgili bir durum.

Gönderilen ürünlerde resimdeki gibi mi gidiyor?

Sahte işlemci üretmek zaten neredeyse imkansız. Bilgisayara taktığınızda algılıyorsa, zaten sıkıntı yok demektir. Testte yapabilirsiniz işlemcinin performansı üzerine. Ben olsam yine de PTT AVM'den ürün almam.

Gönderilen ürünlerde resimdeki gibi mi gidiyor?

Farklı olabilir, mesela geçen sene üretilen işlemcinin stoku biter, bu yıl üretilen ürün gelebilir, aralarında madein yazısı ya da üzerinde görünen çip yeri farklılık gösterebilir.

Bak videoda farklı farklı yerlerden 12 tane 7800X3D alıyorlar, bazılarının üzerinde üretim yeri yazmıyor, bir tanesinin de üstte görünen çip yeri farklı.