Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
İkinci el olarak bu anakart ve işlemciyi satın aldık. 2 RAM slotu hariç kusuru olmadığını söylemişlerdi. RAM slotu hariç tüm testlerimizi geçti.
İşlemci ve anakart 8 bin TL'ye satın alındı. Sizce nasıl? Tarihi eser Dell R720 kullanmaktan iyidir onu biliyorum.

1746000852292.webp

Threadripper işlemci. Aşırı beklentiniz yoksa haydi haydi tatmin edecektir. Oyun oynamaya kalkarsanız tabii performans beklediğiniz gibi olmayabilir.
Sadece sanal bilgisayar işlemlerinde kullanmayı düşünüyoruz. 2 Linux, 2 Windows 11 ve 1 pfSense. Şu anki sunucu eski ve inanılmaz derecede kasıyor. Ek olarak Minecraft sunucu kursam kaldırır mı onu düşünüyorum. Bir de Debian reposunu mirrorlamayı düşünüyorum.

Sadece sanal bilgisayar işlemlerinde kullanmayı düşünüyoruz. 2 Linux, 2 Windows 11 ve 1 pfSense. Şu anki sunucu eski ve inanılmaz derecede kasıyor. Ek olarak Minecraft sunucu kursam kaldırır mı onu düşünüyorum. Bir de Debian reposunu mirrorlamayı düşünüyorum.
Haydi haydi yeter. Ama bellek slotlarının bozuk olması biraz kafamı karıştırdı, Threadripper işlemcilerde 4 fiziksel işlemci kanalı yani 256 bit işlemci-ram veriyolu var. Bozukların hangisi olduğuna bağlı olarak bellek bant genişliği kaybı yaşayabilirsiniz.

Haydi haydi yeter. Ama bellek slotlarının bozuk olması biraz kafamı karıştırdı, Threadripper işlemcilerde 4 fiziksel işlemci kanalı yani 256 bit işlemci-ram veriyolu var. Bozukların hangisi olduğuna bağlı olarak bellek bant genişliği kaybı yaşayabilirsiniz.
İşlemcinin solunda 4 slot, sağında 4 slot var. Sağdaki ilk 2 slot bozuk. 2 ay önce klavuzlara bakarak en baştaki ve en sondakine 16 GB 2 RAM takmışım.

İşlemcinin solunda 4 slot, sağında 4 slot var. Sağdaki ilk 2 slot bozuk. 2 ay önce klavuzlara bakarak en baştaki ve en sondakine 16 GB 2 RAM takmışım.
O zaman bellek bant genişliğinin 4 de 1'i kayboluyor. Çok mühim değil bence aldığınız fiyata bakarsak. Geekbench 6 puanına bakarak Ryzen 7600 ile daha fazla performans alabilirdiniz ancak çekirdek az olduğu için 4-5 makineye bölmeniz sorun olurdu. Güzel bence.

Hayırlısı olsun diyelim, kullanabilirseniz 3 kanal kullanın bari band genişliği artar en azından.

Hayırlısı olsun diyelim, kullanabilirseniz 3 kanal kullanın bari band genişliği artar en azından.
Zamanla kullanacağız :) Benim şimdi bu cihazda ilk deneyeceğim şey pfSense'ye zapret kurmaya çalışmak. İnternette de hiçbir kaynak bulamadım. Başarabilirsem süper olacak...