Çözüldü Yeni alınan SSD takılınca sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SemihXff

Gelişen
ASRock B450, Ryzen 5 2400 işlemci, 8 GB RAM ile bir uzay montaj sistem aldım ve ayrı olarak 512 GB SSD aldım. İzlediğim videodaki gibi USB bellek ile Windows 11'i Rufus aracılığı ile kurdum. 0 SSD sisteme monte ettim ve görüntü gelmedi. Siyah ekran. Diğer bilgisayarın SATA SSD'sini önceki gün taktigimda görüntü almıştım ama 0 SSD taktigimda ekran siyah kaldı ve eski SATA SSD'yi taktigimda yine siyah ekran verdi. Anakarttan 2 pine metal cisim değdirip BIOS'u sifirlama da yaptım hâlâ siyah ekran. İlk defa sistem topluyorum yanlış bir şey de yaptığımı düşünüyorum neden acaba böyle oldu? SSD bozuk diye ya da iade etmeyi düşünüyorum o takıldıktan sonra bu yaşandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam, @SemihXff

Clear CMOS yap, BIOS pilini çıkart, ters tak ve 1 dakika bekle bunu yaptıktan sonra BIOS pilini eski haline getir düzgün tak, fişi prize tak çalıştır. SATA kablosu 6G portunda takılı olsun ve farklı port'ta dene bunlar bitince BIOS'a atacak seni BIOS içinden CSM DISABLED yap ve BOOT önceliğini USB yap.

RUFUS içinden ( GPT NON CSM ) olarak kurduğundan emin ol.

Selam, @SemihXff

Clear CMOS yap, BIOS pilini çıkart, ters tak ve 1 dakika bekle bunu yaptıktan sonra BIOS pilini eski haline getir düzgün tak, fişi prize tak çalıştır. SATA kablosu 6G portunda takılı olsun ve farklı port'ta dene bunlar bitince BIOS'a atacak seni BIOS içinden CSM DISABLED yap ve BOOT önceliğini USB yap.

RUFUS içinden ( GPT NON CSM ) olarak kurduğundan emin ol.

Çözüm

Aldığın SSD'nin modeli nedir? Bazı SSD'ler boyle problem çıkartabiliyor.

Ben de aynı durumdan muzdaribim, tam taktığınızdan emin misiniz?

SSD’ye başka bir sistemde Win11 kurup sonra diğer başka kasaya mı taktın?
hayır 0 SSD ilk o siteme takıldı

Yeni aldığın SSD'yi BIOS üzerinden 1. sıraya aldın mı? Bir de Clear CMOS yapmayı dene.
bios açılmadı bile hiçbir görüntü gelmedi Clear bios yaptım yine aynısı oldu başka bir parcadan kaynaklanması çok zor elimde başka denicek bir sisteminde yok

Aldığın SSD'nin modeli nedir? Bazı SSD'ler boyle problem çıkartabiliyor.
micron 240 e diye aldım ama galiba farklı bir marka geldi

cok teşekkürler yardımınız için şimdi dediklerinizi yaptım ve biosa girmeyi başardım boot menüsünden 1 2 3 sıraları nasıl yapmam laizm SSD burda görünüyor 1 flaşı köyüm takar başlatıp f11 ile windos mu kurmalıyım

Son düzenleme:

Rica ederim.

Temiz bir Windows 11 ISO yazdırman lazım GPT non CSM olarak ve BIOS içinden fTPM ve Secure Boot, CSM disable yap BIOS'u kaydet sonra Windows 11 USB'yi tak boot olarak öncelik ver tertemiz kur.

Son düzenleme:
Rica ederim.

Temiz bir Windows 11 ISO yazdırman lazım GPT non CSM olarak ve BIOS içinden fTPM ve Secure Boot, CSM disable yap BIOS'u kaydet sonra Windows 11 USB'yi tak boot olarak öncelik ver tertemiz kur.
fTPM VE SECURE BOOT CSM nerden disable yapicam boot menüsünden öncelik olarak flaş 1 2 windos 3 SSD yaptım boot mrnusundemi bu ayarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…