Okumaya değer mannhwa, manhua ve webtoon sayısı çok az maalesef. Kaliteli olanları okuyup geçmek kâfi.

Amaç bir süre sonra vakit geçirmeye dönünce önüne ne gelirse okuyup izliyorsun o yüzden kaliteli veya okumaya değer değmez tartışılacak bir mevzu da değil.

Ne ile başlanır dersen önüne çıkan ilk şeyle. Ben sao ile başlamıştım en basitinden. Hani başlanabilecek çok şey var, ne tür seversen ona göre bakın kafana yatanı izle.

Snk önerilmiş nefret ederim mesela ya da Death Note. Ondan sebep bak ne beğenirsen izle gitsin. En son animesizlikten donghua izlemeye başlamıştım bir anda kendimi Fansub'da typesetter olarak falan buldum vakit geçsin diye. Ama birine sorsan Çince kulağa kötü geliyor der izlemez.

Şu anda can sıkıntısına 8 defa baştan sonra bitirdiğim Quanzhi Fashi'yi tekrardan izliyorum mesela.

İseikai Ojisan - One Punch Man - Kono Suba başlangıç için iyi gider.
OPM'nin ilk sezonundan sonrasını izlemene gerek yok.

Şöyle bir liste de hazırlamıştım;

Dün tesadüfen karşıma Saitama vs. SCP 096 videosu çıktı. Dövüşler çok sardı Saitama'nın SCP ile dalga geçmesi falan umursamaması çok iyiydi. One punch man başlasam sararmı sizce?

Dün tesadüfen karşıma Saitama vs. SCP 096 videosu çıktı. Dövüşler çok sardı Saitama'nın SCP ile dalga geçmesi falan umursamaması çok iyiydi. One punch man başlasam sararmı sizce?
Dövüş sahnelerini beğendiysen, animeside sarabilir ama hiç belli olmaz. Özellikle üçüncü sezonun kalitesi rezalet ötesi. Yani büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Henüz devam eden bir seri. Yeni başlayanlar için final vermiş ve daha akıcı olan animelerin çok daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın. One Punch Man animesini genel anlamda bende çok severim ve kesinlikle tavsiye ederim ama ilk başlangıç için uygun olup, olmadığını tam bilemedim. Bir arkadaş uzun ve epey kapsamlı bir liste paylaşmış. Liste içerisinde oldukça sağlam anime serileri var. O listeyi de inceleyebilirsin ama çok daha iyi ve nokta atışı öneriler istiyorsan; aradığın içerikleri daha iyi bir şekilde belirtmen gerekiyor. Mesela şimdiye kadar hiç anime izlememiş olsan bile illa çizgi film veya animasyon tarzında bir şeyler izlemiş olman gerekir. Bu tarz şeylerden neler izledin? Ya da daha önce hiç yabancı dizi seyretmiş miydin? Genel olarak ne tarz şeyler izlemekten hoşlanırsın? Konu olarak, tema olarak, karakter arketipleri olarak herhangi bir tercihin var mı? Bu tarz bilgileri paylaşman doğrultusunda çok daha iyi öneriler verebiliriz.

''Yeni başlayanlar için anime önerileriniz nedir?'' sorusu günümüzde aşırı derecede yüzeysel kalıyor çünkü çok fazla kategori ve içerik var. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Bu soru o kadar yüzeysel kalıyor ki YouTube veya Google üzerinde kısa bir araştırma ile zibilyon tane anime önerisi ile karşılaşabilirsiniz. Ya da en basitinden herhangi bir yapay zekaya sormanız durumunda bile en popüler animelerden size öneride bulunacaktır. Önemli olan en popüler olanlarını veya en fazla önerilenleri bulmak değil; asıl önemli olan anime izlemekten soğumamanız için size en uygun olanları bulmaktır.