13372

Çalışkan
Az önce yeni internet çektirdik. Eskisi 100 Mbps veriyordu, bu 300, 400 hatta 500, 600 bile veriyor. Steam'de eski internetim ile oyun indirirken 80-90 Mbit/sn ile indiriyordu, aynısı yeni internetimde de geçerli, o da 80-90 Mbit/sn ile indiriyor. Bu normal mi? İki internet sağlayıcısının da modemleri aynı. İnternet sağlayıcılarının ismini isterseniz veririm ancak Azerbaycan'da yaşıyorum o yüzden anlayacağınızı pek sanmıyorum. Yine de gerekirse veririm. Sonuç olarak aynı modem olmasından kaynaklı olabilir mi? Ethernet kablosunu da bağladım onunla da indiriyorum sonuç aynı.

Kablosuz değerler:

1736168012922.webp

Kablolu değerler:

1736168039663.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme bölümünün ekran görüntüsü paylaşmadığınız için göremiyorum fakat herhangi bir sınırlama belirlemiş olabilirsiniz.

Aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz;

Bu yalnızca Steam üzerinde yaşanıyorsa muhtemelen uygulama içi bir ayardan kaynaklanıyordur, aksi takdirde DNS veya VPN gibi bağlantı hizmetleriyle alakalı bir ayardan kaynaklı olabilir. Bu tür bir hizmet kullanmadığınızdan emin olun. Bunların haricinde internet ayarlarınızı daha kapsamlı sıfırlamanız gerekebilir.

İndirme bölümünün ekran görüntüsü paylaşmadığınız için göremiyorum fakat herhangi bir sınırlama belirlemiş olabilirsiniz.

Aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz;

Bu yalnızca Steam üzerinde yaşanıyorsa muhtemelen uygulama içi bir ayardan kaynaklanıyordur, aksi takdirde DNS veya VPN gibi bağlantı hizmetleriyle alakalı bir ayardan kaynaklı olabilir. Bu tür bir hizmet kullanmadığınızdan emin olun. Bunların haricinde internet ayarlarınızı daha kapsamlı sıfırlamanız gerekebilir.
1736175538157.webp

Dediğiniz bölgelerde denedim, MB/sn cinsinden aynı olarak göstermekte. VPN kullanmıyorum. Önceden de belirttiğim gibi, sorun sadece steam kaynaklı değil, aynı zamanda oyun kaynaklıda. Operatörü aradım yenileme yaptılar ancak bir faydası olmadı. Steam'i yönetici olarak açtım nafile.
1736175704526.webp

@bug Hocam, DNS ayarlarımı nasıl değiştiririm? DNS'nin ne olduğu konusunda pek fikrim yok komplike geliyor.

Son düzenleme: