Yeni bilgisayar topladım ama çalışmıyor

canim

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, ilk defa bilgisayar topluyorum ve ekran kartım yarın gelecek. Ben de diğer parçaları toplayıp 750W PSU ile fişe taktım, Power LED ve soğutucu fanlar çalıştı, ancak RGB ve kasa fanları çalışmadı. Anakartta DRAM ışığı yanıp sönüp VGA ve boot ışıkları sabit yanarken bir süre sonra sonra sistemin enerjisi kesildi ve tekrar gelmedi. Ekran kartı eksik olduğu için mi sorun oluştu, yoksa başka bir sebep olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM'lerinizi çıkarıp altın uçlarını temizleyin. RAM yuvalarını da temizleyin. Bilgisayar prize bağlı değilken açma kapama tuşuna 5-6 defa basın ve tekrar deneyin.

Bu arada RAM yuvalarına sakın bir şey sokmaya çalışmayın. Varsa hava kompresörüyle yoksada ağzınızla şiddetlice üfleyerek deneyin.

ilk çalışma esnasında birkaç sefer kapanıp açılabilir bunlarla karıştırmıyoruz değil mi?

Acaba anakart işlemciyi desteklemiyor mu? BIOS güncelleyip denemek lazım.

Sisteminiz nedir? İşlemci içinde dahili GPU var mı?
Biostar b650mp-e pro/r5 7500f ile birlikte çalıştırdım başta enerji gelip sonra kesmesini anlayamadım

F ibareli bir işlemcide iGPU yok ki, dolayısıyla herhangi bir görüntü alma şansınız da yok. Acele etmeyin, ekran kartınızın gelmesini bekleyin.
Görüntü almaktan ziyade prize takılı halde hiçbir şekilde enerji gelmiyor şu an

Hocam şu anda aynı durumu bende yaşıyorum. 9800X3D işlemcim var sistemi kurdum ama görüntü yok aynı şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…