Wexiar

Uzman
Selam. Yeni bir binaya taşınacağız, binada eskiden VDSL altyapı vardı ve 100 Mbps civarı geliyordu. Bina yıkılıp yeniden yapıldı, şu an Türk Telekom'un sitesinde altyapı yok gözüküyor ve dediğim gibi, mahallede fiber yoktu, VDSL vardı. Telekom kolaya kaçıp buraya yine VDSL getirecek yüksek ihtimalle, ben fiber için ne yapabilirim? Ne kadar sürede gelir tahminen?

Selam. Yeni bir binaya taşınacağız, binada eskiden VDSL altyapı vardı ve 100 Mbps civarı geliyordu. Bina yıkılıp yeniden yapıldı, şu an Türk Telekom'un sitesinde altyapı yok gözüküyor ve dediğim gibi, mahallede fiber yoktu, VDSL vardı. Telekom kolaya kaçıp buraya yine VDSL getirecek yüksek ihtimalle, ben fiber için ne yapabilirim? Ne kadar sürede gelir tahminen?

Fiberi öyle kolay getiremezsin. Çok daire olan bir bina olmanız veya hali hazır da fiber altyapısı olan bir bölgede olmanız gerekir. Yine de dilekçe hazırlayıp apartman sakinlerine imzalatıp Türk Telekom müdürlüğüne götürüp elden verebilirsiniz. Gelse bile en kötü kazılması dairelere kablo çekilmesi kutu vs konması 3 aydan fazla süreyi bulur.

Fiberi öyle kolay getiremezsin. Çok daire olan bir bina olmanız veya hali hazır da fiber altyapısı olan bir bölgede olmanız gerekir. Yine de dilekçe hazırlayıp apartman sakinlerine imzalatıp Türk Telekom müdürlüğüne götürüp elden verebilirsiniz.
Çok daire var hocam. Mahallede fiber yok sanırım sorgulamada yan binalara falan baktım VDSL diyor. Bazılarında ADSL bile yazıyordu.

Çok daire var hocam. Mahallede fiber yok sanırım sorgulamada yan binalara falan baktım VDSL diyor. Bazılarında ADSL bile yazıyordu.

O zaman internetten güzel bir dilekçe bulup kendinize göre dolduracaksınız sonra tüm bina sakinlerine imza attırıp Türk Telekom müdürlüğüne elden götüreceksiniz. İşlerine gelirse getirirler.

Bende bir zamanlar çok uğraştım. Bir gün müşteri temsilcisi kibarca "Biliyorum çok istiyorsunuz ama yıllık planda yok ise uğraşmayın. Yıllık plan değişmez" türevinde bir cevap vermişti. Kadın haklıymış, değişmedi :)
Bunlarla papaz olmayan var mı acaba çok merak ettim. Yıllardır oturduğum yerde 50 MBPS'nin üstünde alamadım, kesintiler falan da cabası :D

Bunlarla papaz olmayan var mı acaba çok merak ettim. Yıllardır oturduğum yerde 50 MBPS'nin üstünde alamadım, kesintiler falan da cabası :D
Bizim site site içi maliyeti karşıladı, sadece yolun karşısından (cadde olduğundan biraz büyükçe) bizim tarafa fiberi çektiremedik. Hem de bütün internet sağlayıcılarla görüşmemize rağmen. Şirket sonuçta kar edeceğini düşünse anında yapar. Yapmıyorsa bilin ki kar edemiyor yada daha karlı bir yatırım şekli vardır. Bu yüzden elimizdekini kaybetmeyelim yeter :)

Benim de yeni bir bina var. Kendileri getirdi fiber interneti. Eğer bölgenizde fiber internet kullanan varsa, gelir.