• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yeni doğan bebeklere yaşlıların isimlerinin verilmesini doğru buluyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sadece_Emir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 282
  • Etiketler Etiketler
    doğru

Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
Açıkçası ben doğru bulmuyorum. Neden? O çocuğun kendi hayatı var ve ömrünün sonuna kadar modası geçmiş, büyük ihtimalle günümüzde kullanılan dilde bile olmayan bir isimden çok; çocuğa kendine özgü ve anlamı gerçekten güzel olan bir ismin konulması gerektiğini düşünüyorum.

Büyük büyük dedemin isminden memnunum açıkçası

Ethem fena bir isim değil, çok yaygın bir isimde değil.

arada bir Kürt müsün diye sorular alıyorum onun dışında problem yok.

Kesinlikle katılıyorum. Lakin Ethem gibi en azından her zaman kullanılmayan farklı gelen isimlerin güzel geldiği için bazen iyi fikir olabilir. Onun haricinde bende saçma buluyorum. Bizim geleneklerimiz çok fazla ama bayası da saçma geliyor büyüklerimizin "modası geçmiş" isimlerin verilmesi gibi gibi.

Şu isim modası yüzünden fabrikada seri üretim hattından çıkarmış gibi doğan her çocuğa aynı isim veriliyor olay moda değil isimler özeldir ve her birinin anlamı vardır insanı insan kılan şeylerden biri de ismidir moda adı altında her bebeğe aynı isim koyulursa o ismin bir anlamı kalacak mı? Şunu anlarım çocuğun adını cabbar koyarsın okunuşu ve insanlarda karşı taraf adına oluşturduğu ön yargı çok iyi olmaz ama bir aile kızına Fatma ismi verdiyse bu normal karşılanmalıdır sırf modern diye kızına insanların arel ismini koymasının bir mantığı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…