Belirttiğim gibi, temel düzeyde bilgim var fakat yine de yeni başlıyorum diyebiliriz. Kamış olsun, makine olsun, yemler olsun, malzeme kalitesi ve markalar olsun, balık türleri olsun; çok bir bilgi sahibi değilim. İstanbul'da ikamet ediyorum.
Naçizane tavsiyem ilk başlarda yüksek meblağlarda yatırım yapmamanız. İstanbul kıyılarında eskiden balık iyiydi ama şu anda bilinçsiz ve kontrolsüz avcılık yüzünden balık çeşitliliği azalmış durumda.
Avrupa yakasında Rumeli hisari, Emirgan, Kireçburnu civarları,
Anadolu yakasında Anadolu hisarı, Beykoz, Kuleli, Kanlıca taraflarında Ağustos sonu Ekim başına kadar palamut, istavrit eğer şanslıysanız lüfer ve sarıkanat avlamak mümkün. Ancak bunların avcılık disiplinlerini öğrenmek gerekiyor.
Yine aynı şekilde Galata köprüsü ve Unkapanı köprüsü tercih edilebilir. Buralarda palamut, istavrit, mırmır, zargana, kefal avlanabilir.
Takım olarak da benim kullandığım ve memnun olduğum albastar markasını tavsiye edebilirim.
Albastar Telecast 2259 Surf Olta Kamışı Surf Olta Kamışları Albastar Telecast 2259 surf olta kamışı tatlı su ve denizde kullanabileceğiniz teleskopik olta kamışıdır. Güçlü karbon malzemeden üretilmiş ve karbon yapının üstü çapraz sargı sistemi ile güçlendirilmiştir. İki ayaklı halkalar sargı üzerine
Albastar Avangard Olta Makinesi Spin ve Lrf Olta Makineleri Albastar Avangard olta makinesi beş farklı boya sahiptir. Yüksek drag gücü mevcuttur. Hem tatlı suda hem denizde kullanabileceğiniz, alüminyum kafaya sahip bir olta makinesidir.Yüksek mukavemetli ve aerodinamik tasarıma sahip bakalit gövdey
www.albashop.com.tr
Böyle bir set ile giriş seviyesi olarak hobiye başlayabilirsiniz.