Yeni edindiğim balıkçılık hobim için tavsiyeler

Mortem 116

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
70
Yer
Cordis Die
Selamlar.

Belirttiğim gibi, temel düzeyde bilgim var fakat yine de yeni başlıyorum diyebiliriz. Kamış olsun, makine olsun, yemler olsun, malzeme kalitesi ve markalar olsun, balık türleri olsun; çok bir bilgi sahibi değilim. İstanbul'da ikamet ediyorum.

Tavsiyeleriniz ne olurdu?

Herkese teşekkür ederim.

Naçizane tavsiyem ilk başlarda yüksek meblağlarda yatırım yapmamanız. İstanbul kıyılarında eskiden balık iyiydi ama şu anda bilinçsiz ve kontrolsüz avcılık yüzünden balık çeşitliliği azalmış durumda.

Avrupa yakasında Rumeli hisari, Emirgan, Kireçburnu civarları,
Anadolu yakasında Anadolu hisarı, Beykoz, Kuleli, Kanlıca taraflarında Ağustos sonu Ekim başına kadar palamut, istavrit eğer şanslıysanız lüfer ve sarıkanat avlamak mümkün. Ancak bunların avcılık disiplinlerini öğrenmek gerekiyor.

Yine aynı şekilde Galata köprüsü ve Unkapanı köprüsü tercih edilebilir. Buralarda palamut, istavrit, mırmır, zargana, kefal avlanabilir.

Takım olarak da benim kullandığım ve memnun olduğum albastar markasını tavsiye edebilirim.

Makine olarak da

Böyle bir set ile giriş seviyesi olarak hobiye başlayabilirsiniz.

İfadeler: UNS
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…