Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Bir sistem aldık ve ekran kartı aldık. Bunların montajını yapacağız. Sistemi satın aldığım elemanla aramızda şöyle bir konuşma geçti. Sizce bu bilgi doğru mudur? Sistemde RX 550 takılıydı. Yani ekran kartsız bilgisayarı test etmek için adam emaneten bir ekran kartı takmıştı. Bu sisteme normalde ise RX 6700 XT takacağız. Adam da böyle bir mesaj attı. Sizce doğru bilgi midir? Eğer sisteme bir zararı yoksa en azından ilk açılımda böyle kullanmak istiyorum. Sonra zaten DDU ile siler yeni driverı yükleriz.

WhatsApp Image 2026-06-03 at 00.22.30.webp

Çözüm
Silmeden yeni ekran kartını taksan da direkt yenisinin sürücüler yüklenir veya uyumluysa mevcut korunur ancak bu durumda çakışma vs. olabilir, bu da sorun yaratabilir.

En mantıklısı DDU ile temizle, daha sonra kartı çıkart ve yenisini takıp sürücü kur.
Cogu kisi bir konuyu gozden kacirmis. Sistemdeki onceki GPU, RX 550. Polaris ile Navi 1 ve ustu GPU'larin driver branchleri bayagi bir suredir ayri cunku Polaris GPU'lar "Legacy" sürücü destegi kategorisine alindilar. Bu yuzden DDU ile driver silmeye bana sorarsaniz gerek var cunku bu iki branch bayagi farkliliklari olan branchler, ayni sürücü dosyalarini bile kullanmiyorlar.

Ustte de onerilen DDU oncesi gerekli surucuyu indirip Ethernet kablosunu cikarmak ve sonrasinda DDU yapip, restart attiktan sonra surucuyu kurmak guzel bir gidis yolu.

Dediğin DDU öncesi şeyini anlamadım hocam. Sadece DDU ile ekran kartı driverini değiştireceğim. Başka bir şey değiştirmeyeceğim. Sistem zaten açılıyor sorunsuz bir şekilde. Sadece ekran kartı takılacak. Öncesinde tabii DDU ile silmek gerek. Ama şimdi de sistemi açmadan güvenli moda alma kısmını bulmaya çalışıyorum

Arkadaşlar bu arada bir şey daha soracağım yeni konu açayım mı bilemedim yine. Şimdi bu masaüstü kasayı ben yarın Yurtiçi Kargo ile aşırı uzak olmayan bir ile göndereceğim. Kasanın için de ekran kartı yok. Diğer bileşenler var. Kasanın kendi kutusuna üst ve altında köpük koruması olacak şekilde koydum. Ekstra şeylerle de destekleyeceğim. Birkaç metre patpat poşetten sarmayı düşünüyorum. Bana yeterli gibi geldi çok bir şey olacağını sanmıyorum ama kasada kule tipi fan da var. Bu sıkıntı yaratır mı? Ve kasa cam kapaklı kasalardan. Öneriniz tavsiyeniz varsa süper olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu arada bir şey daha soracağım yeni konu açayım mı bilemedim yine. Şimdi bu masaüstü kasayı ben yarın Yurtiçi Kargo ile aşırı uzak olmayan bir ile göndereceğim. Kasanın için de ekran kartı yok. Diğer bileşenler var. Kasanın kendi kutusuna üst ve altında köpük koruması olacak şekilde koydum. Ekstra şeylerle de destekleyeceğim. Birkaç metre patpat poşetten sarmayı düşünüyorum. Bana yeterli gibi geldi çok bir şey olacağını sanmıyorum ama kasada kule tipi fan da var. Bu sıkıntı yaratır mı? Ve kasa cam kapaklı kasalardan. Öneriniz tavsiyeniz varsa süper olur.

Üzerine cam var kırılır tarzı etiketler oluyor, onlardan yapıştırırsın. Onun dışında bir şey olacağını sanmam. Biraz da şans belli olmaz, kesin konuşsam kurye belki düşürecek veya zevkine tekme atacak görmediğimiz şeyler değil.

Kesinlikle DDU ile sileceğim arkadaşlar. Sadece ilk açılışta sorun yaratmasın yeter. Sistem açıldıktan sonra sistemi güvenli moda aldırıp DDU ile sildirip yenisini yükleteceğim arkadaşa. Sadece sorun şu. Kasayı ben aldım ve arkadaşa kargoluyorum. Aldığım adam DDU ile silmemiş. Ben de söylemeyi unuttum. Benim göndereceğim arkadaşta yeni kart takacak. Ama işte kartı takmadan sistemi nasıl açıp da windows ekranı gelmeden güvenli moda geçecek DDU yükleyecek ve silecek onu bilemedim. Sistem açılmadan yapılmıyor sanırsam. Yapısla bile benim göndereceğim arkadaş beceremez. Sistem 1 kere açılsa yeterli. Neyse deneyip göreceğiz. Herkese destekleri için teşekkür ediyorum. @Recep Baltaş Teşekkürler efendim.