Bütçe
5000-7500
Makaleler
1
Herkese selam öncelikle. Lütfen elektro gitarla uğraşan ve tecrübesi olan arkadaşlar cevap versin. Elektro gitar almayı düşünüyorum, dinlediğim şarkılar genelde nu ve trash genrelerinde bulunuyor. Gitar çalmayı yeni öğreneceğim bu arada, yeniyim. Gitarıma az çok karar verdim. Sıra ses çıkışına geldi. İkisinin de az çok avantajlarını ve dezavantajlarını biliyorum, sizden de bu yüzden yardım istiyorum. Örneğin amfide taşıma kolaylığı bulunurken ses kartında daha iyi tonlar alınabiliyor. Sizce hangisi tercih edilmeli yeni başlayan biri için? Ses kartı beni çok cezbediyor ama taşıma sıkıntısı her şeyi mahvediyor çünkü masaüstü bir bilgisayar kullanıyorum. Örneğin arkadaşlarımla buluşacağız ya da üniversiteye gitarımı götüreceğim diyelim, ses kartı ile birlikte kasayı sırtlayıp bilgisayarı götürecek halim yok ya? Amfi alsam bu sefer hem güzel ton almak için bayağı bir para bayılmam gerekiyor hem de apartmanda oturduğum için ses sıkıntısı var. Sizce ne yapmalıyım ve neyi öneriyorsunuz bana? Fiyata göre link atarsanız da sevinirim.

@Yavuz Çetin

Yeni öğreneceğiniz için alıp gitarı dışarıda çalacağınız vakitler bence çok olmaz en başta, o yüzden ses kartı öneririm.

Çünkü alabileceğiniz tonların limiti yok, amfi ise öyle değil.

Bütçede ses kartı öneriniz nedir? İşin içine amfiyi de kattığım için biraz yukarıdan verdim fiyatı, 3K bandında F/P bir şeyler varsa onu da alabilirim. Bir de bilgisayarda programları öğrenmesi zor mu, yani hiçbir bilgim yok.

Oglum e-drum ve elektrogitar caliyor. Tecrübeli iseniz amfi ama ögreniyor iseniz ses karti öneriyor :)

Teşekkürler ağabey. Tecrübesizim ilk gitarım olacak :)

Bütçede ses kartı öneriniz nedir? İşin içine amfiyi de kattığım için biraz yukarıdan verdim fiyatı, 3K bandında F/P bir şeyler varsa onu da alabilirim. Bir de bilgisayarda programları öğrenmesi zor mu, yani hiçbir bilgim yok.

Teşekkürler ağabey. Tecrübesizim ilk gitarım olacak :)

3K'ya alacağınız ses kartının çok tatmin edeceğini sanmıyorum. Ben de o bütçeler ile yola çıktım sonra düzgün bir şey bulamayınca şuna çıktım:

Bunun dışında malum, bütçeyi bu kadar yükseltmek kolay olmayabilir. En azından iş görecek ses kartı da alınabilir bütçe çıkmazsa.

3K'ya alacağınız ses kartının çok tatmin edeceğini sanmıyorum. Ben de o bütçeler ile yola çıktım sonra düzgün bir şey bulamayınca şuna çıktım:

Bunun dışında malum, bütçeyi bu kadar yükseltmek kolay olmayabilir. En azından iş görecek ses kartı da alınabilir bütçe çıkmazsa.

Bütçe çıkar hocam büyük ihtimalle. Diyelim gitarı ve ses kartını aldım öğrenmesi kolay mı bilgisayardan tonu ayarlaması falan nasıl yapacağım?

Ayrıca attığım gitar nasıldır, tavsiye eder misiniz? @Hamza Ensar Sağlam @umut @Yavuz Çetin.

3K'ya alınacak ses kartı gayet tatmin eder. Adam daha gitar çalmayı bilmiyor. 5K verip boşa masrafa gerek yok. UMC202HD alabilirsiniz. Aldığınızda buraya yazın nasıl kuracağınızı vs. anlatayım.

Ayrıca o paraya alacağınız gitardan zaten çok bir beklentiniz olmasın. Başlangıçta üzmez ama.

3K'ya alınacak ses kartı gayet tatmin eder. Adam daha gitar çalmayı bilmiyor. 5K verip boşa masrafa gerek yok. UMC202HD alabilirsiniz. Aldığınızda buraya yazın nasıl kuracağınızı vs. anlatayım.

Evet görmüştüm UMC202HD ses kartını. Öneriyorlar bayağı, bu da olabilir. Gitardan arta kalan parayla ikisinden birini alırım muhtemelen.

Ayrıca o paraya alacağınız gitardan zaten çok bir beklentiniz olmasın. Başlangıçta üzmez ama.

Hocam müzisyen olmayacağım sonuçta. Üniversitede belki arkadaşlarla grubum olur onlarla 3-5 bir şeyler yaparım. Kaliteli bir şey için kaç bin TL cebimden çıkarmam gerekiyor ki?

Lütfen elektro gitarla uğraşan ve tecrübesi olan arkadaşlar cevap versin.

7 yıldır elektro gitar çalıyorum, kendi kayıtlarım da var ve amfi ile başlamanızı öneririm. Tecrübeniz sıfır ise ses kartına bulaşmayın.

Amacınız sadece çalmayı öğrenmek olmalı şu noktada. Tak&çal bu kadar.