Mustafa Yoğun

Çalışkan
R5 7600 + RTX 4060 Ti'lık 850 W Gold güç kaynağı olan sistemim vardı. Sistemimin anakart, işlemci ve ekran kartında yükseltme yaptım (R7 9850X3D + RTX 5080 + ROG X870F) ama anakartımda CPU hatası ışığı yanıyor.

Anakartın BIOS'u güncel değildir diye 7600 ile BIOS güncelleyip R7 9850X3D'yi öyle taktım ama yine de sistem boot etmiyor, anakartta kırmızı hata ışığı yanıyor.

Sorunu nasıl çözerim?

R5 7600 + RTX 4060 Ti'lık 850 W Gold güç kaynağı olan sistemim vardı. Sistemimin anakart, işlemci ve ekran kartında yükseltme yaptım (R7 9850X3D + RTX 5080 + ROG X870F) ama anakartımda CPU hatası ışığı yanıyor.

Anakartın BIOS'u güncel değildir diye 7600 ile BIOS güncelleyip R7 9850X3D'yi öyle taktım ama yine de sistem boot etmiyor, anakartta kırmızı hata ışığı yanıyor.

Sorunu nasıl çözerim?
CPU beslemesini yani güç kablolarını kontrol eder misin? İnsan unutabiliyor.

CPU beslemesini yani güç kablolarını kontrol eder misin? İnsan unutabiliyor.
anakartın tüm beseleme kabloları tam oturmuş pozisyonda hocam fakat durum aynı ,yine anakartta işlemci hatası ışığı yanıyor

Soğutucu vidalarını çok sıkmışsan az gevşet, CPU hatası yazıyor kırmızı ışık için.
Kırmızı ışığın cpu hatası olduğunu biliyorum hocam, vidalar çok kısılmış halde değil

anakartın tüm beseleme kabloları tam oturmuş pozisyonda hocam fakat durum aynı ,yine anakartta işlemci hatası ışığı yanıyor

Kırmızı ışığın cpu hatası olduğunu biliyorum hocam, vidalar çok kısılmış halde değil
Böyle bir durumda, deneyeceğim 2-3 şey olur garantiye paslamadan evvel.

Ramleri çıkar tak tam oturt, PSU eski sistemden kalma PSU, 5080 için 1000 watt recommended her zaman ve kaliteli PSU ister, CPU sokete tam oturdumu? çıkar/tak tekrar kontrol.

Böyle bir durumda, deneyeceğim 2-3 şey olur garantiye paslamadan evvel.

Ramleri çıkar tak tam oturt, PSU eski sistemden kalma PSU, 5080 için 1000 watt recommended her zaman ve kaliteli PSU ister, CPU sokete tam oturdumu? çıkar/tak tekrar kontrol.
Sistemdeki 850w 80+gold gayet yetrli bir psu ama denemek amaçlı 460ti ile sistemi çalıştırmaya çalıştım yine de sistem boot etmiyor

Sistemdeki 850w 80+gold gayet yetrli bir psu ama denemek amaçlı 460ti ile sistemi çalıştırmaya çalıştım yine de sistem boot etmiyor

1783282788071.webp

Kafanın rahat etmesi açısından.

CPU sök tekrar sokete tak bari elinde yeterli macun vardır sanıyorum.

+ Olarak, kablolama işlemlerini tekrar kontrol et.

CPU'yu söküp tekrar taktım amayine aynı

Kablolama kalıyor geriye, PSU'ya takılan taraf doğru mu? Anakarta takılan tarafta eksik gedik var mı kesin emin olman gerekiyor. Hala çalıştıramıyorsan, başka PSU-işlemci taktırıp test edersin sorunun kaynağı anlaşılır.

1000 WATT PSU mu, yok yok 5000 WATT PSU istiyor 5080. Hey Allah'ım ya.
Valla öyle, MSI baba işkembeden sallamaz, PC toplarken bu tabloya bakıp PSU seçtim kendime de.