Klipte gözüme çarpan gerçek hayattan neredeyse birebir kopyalanan araçlar şu şekilde;
Range Rover Vogue ve Velar karışımı, Audi A4, Honda Civic, BMW X5, Lexus LX, Mercedes G Class, Cadillac Escalade, Chevrolet Suburban, Modelini tam göremediğim bir Mercedes SUV, BMW M2, Mercedes E Class, Dodge Durango SRT.
Şu anlık gözüme çarpanlar bunlar, bilgisayarda görüntü çok karanlık gözüküyor bu sebepten dolayı bazı modelleri anlayamadığımdan yazmadım. Ancak yeni araç yelpazesi baya fazla onu söyleyebilirim. GTA5’ den geçirilen çok araç gözüme çarpmadı, geçirilenlerde de ufak iyileştirmeler yapılmış gibi duruyor.
Bana göre Bu videodaki araba sürüş ve dönüşleri aşırı iyi.
Bilmiyorum adını çıkaramadığım bir yapaylık geliyor bana. Belki de sızıntı yapan kişi klavye ile oynuyordur belki de o nedenle bazı yerlerde dönüşler yapay hissettiriyordur. Araç bazı ani dönüşlerde kendini çok ani atıyor gibi. Birde klip başındaki cam kırmada çok yapay hissettirdi. Ancak camı kırdıktan sonra yapılan her harekette yerdeki camlara basıldığının sesi duyuluyor. Hoş bir detay olmuş, cam kırıldı gittiden ziyade cam parçalarının yerdeki varlığı unutulmamış.
GTA 4 fiziğini bu kadar ilahlaştırmaya gerçekten lüzum yok. Kötü demiyorum, zamanına göre harikaydı ama abartıldığı kadar kusursuz da değildi. Araçlar 30 km hızla viraja girerken tekne gibi sallanıyor, amortisörler yay gibi esniyordu. En ufak kaldırımda araba takla atmaya yer arıyordu. Metal bükülmeleri güzeldi ama bazen hamur gibi saçma şekiller alıyordu. GTA 6 tarafında kullanılan rage motoru bunun katbekat üzerinde bir teknolojiye sahip. Araç deformasyonu, parça kopmaları ve kaza fizikleri çok daha gerçekçi olacak. Sadece GTA 4'teki o aşırı esnek ve kontrolsüz yapıyı daha dengeli bir yere çektiler, hepsi bu.
Katılıyorum GTA 4 fizikleri ne kadar güzel olsa da ufak iyileştirmelere ihtiyacı var. Araçlar virajlarda aşırı yana yatıyordu amortisörler çok yumuşaktı. Aynı zamanda her frende araçların lastikleri kitleniyordu ve baya bir mesafe sürükleniyorduk durana kadar. Günümüzü varsaydığımızda ABS her araçta var artık ve GTA 6'da yeni araç sayısı eskilerden fazla olacaktır. Eski araçlarda olabilir ancak yeni model araçlarda o şekilde fren kitlenmesi gereksiz olur artık.