Bu arada gözüme çarpan iki detay var. Rockstar araç modellemelerinde gerçek araçlara daha benzer tasarlamış. Klipte bir yerde araçlardan birisi arkadan BMW X5 ile neredeyse birebir aynı far tasarımı direkt kopyala yapıştır diyebilirim. Aynı aracın GTA 5 versiyonu daha farklıydı. Aynı zamanda Audi A4 ve bir Mercedes kopyası daha araç gözüme çarptı. Birde klipte sürülen aracın GTA 5 versiyonunda hareketli spoiler yoktu. GTA 6 da hareketli spoiler eklemişler fren yaparken aracın spoiler ı hareket ediyor. Araç detaylandırması konusunda da uğraştıkları çok belli. Bu nedenle fiziklerin bunlardan iyi olacağına emin oldum şu an. Yoksa bu kadar detay fizik olmadıktan sonra mantıksız olurdu.
Videoyu her izlediğimde karşıma farklı bir detay çıkıyor. Daha NPC’lerin günlük rutinlerini göreceğiz. RDR 2’de bir NPC’yi takip ettiğinizde sabah kahvaltısından işine, akşam yemeğine kadar her şeyi görebiliyordunuz. Bu tarz detaylar GTA 6’da da olacaktır. İnanılmaz bir şey bizi bekliyor.

Fiziklere çok çalışılmış, çok belli. Arabanın dönüşündeki o hissi buradan görüyorum; 480p videoda bile çok akıcı, güzel gözüküyor.
Dürüst olmak gerekirse bazı sahnelerde fizikler çok yapay duruyor. Bu klip için bahsetmiyorum, daha o kadar detaylı incelemedim. Önceki kliplerde sürdüğü araçlarda dönüşler ve kaza mekanikleri çok yapaydı.

Videoyu her izlediğimde karşıma farklı bir detay çıkıyor. Daha NPC’lerin günlük rutinlerini göreceğiz. RDR 2’de bir NPC’yi takip ettiğinizde sabah kahvaltısından işine, akşam yemeğine kadar her şeyi görebiliyordunuz. Bu tarz detaylar GTA 6’da da olacaktır. İnanılmaz bir şey bizi bekliyor.
Benim en önem verdiğim şeylerden birisi araçlar çünkü çok ilgim var. GTA’ da para kazanma hevesimin çoğu araba almak için. Vaktimin çoğuda araçlarla geçiyor. Bu nedenle kliplerde onlara odaklanıyorum öncelikle. Birazdan detaylı bir şekilde başka hangi araçlar olduğuna göz atacağım belki buraya bir liste paylaşırım.

Klipte gözüme çarpan gerçek hayattan neredeyse birebir kopyalanan araçlar şu şekilde;

Range Rover Vogue ve Velar karışımı, Audi A4, Honda Civic, BMW X5, Lexus LX, Mercedes G Class, Cadillac Escalade, Chevrolet Suburban, Modelini tam göremediğim bir Mercedes SUV, BMW M2, Mercedes E Class, Dodge Durango SRT.

Şu anlık gözüme çarpanlar bunlar, bilgisayarda görüntü çok karanlık gözüküyor bu sebepten dolayı bazı modelleri anlayamadığımdan yazmadım. Ancak yeni araç yelpazesi baya fazla onu söyleyebilirim. GTA5’ den geçirilen çok araç gözüme çarpmadı, geçirilenlerde de ufak iyileştirmeler yapılmış gibi duruyor.

Bana göre Bu videodaki araba sürüş ve dönüşleri aşırı iyi.
Bilmiyorum adını çıkaramadığım bir yapaylık geliyor bana. Belki de sızıntı yapan kişi klavye ile oynuyordur belki de o nedenle bazı yerlerde dönüşler yapay hissettiriyordur. Araç bazı ani dönüşlerde kendini çok ani atıyor gibi. Birde klip başındaki cam kırmada çok yapay hissettirdi. Ancak camı kırdıktan sonra yapılan her harekette yerdeki camlara basıldığının sesi duyuluyor. Hoş bir detay olmuş, cam kırıldı gittiden ziyade cam parçalarının yerdeki varlığı unutulmamış.

GTA 4 fiziğini bu kadar ilahlaştırmaya gerçekten lüzum yok. Kötü demiyorum, zamanına göre harikaydı ama abartıldığı kadar kusursuz da değildi. Araçlar 30 km hızla viraja girerken tekne gibi sallanıyor, amortisörler yay gibi esniyordu. En ufak kaldırımda araba takla atmaya yer arıyordu. Metal bükülmeleri güzeldi ama bazen hamur gibi saçma şekiller alıyordu. GTA 6 tarafında kullanılan rage motoru bunun katbekat üzerinde bir teknolojiye sahip. Araç deformasyonu, parça kopmaları ve kaza fizikleri çok daha gerçekçi olacak. Sadece GTA 4'teki o aşırı esnek ve kontrolsüz yapıyı daha dengeli bir yere çektiler, hepsi bu.
Katılıyorum GTA 4 fizikleri ne kadar güzel olsa da ufak iyileştirmelere ihtiyacı var. Araçlar virajlarda aşırı yana yatıyordu amortisörler çok yumuşaktı. Aynı zamanda her frende araçların lastikleri kitleniyordu ve baya bir mesafe sürükleniyorduk durana kadar. Günümüzü varsaydığımızda ABS her araçta var artık ve GTA 6'da yeni araç sayısı eskilerden fazla olacaktır. Eski araçlarda olabilir ancak yeni model araçlarda o şekilde fren kitlenmesi gereksiz olur artık.

Son düzenleme:
Bu haline yorum yapmak doğru olmaz. Adam zaten HDR açık şekilde oynuyor. Kalitede zaten düşük. HDR ile izlediğimde aradaki fark çok bariz belli oluyor. 2025 buildi olduğunu düşünelim. Ayrıca bu buildleri zaten test amacıyla yapıyorlar. Hızlı testler için grafikten kısılmış bile olabilir. Yani gördüğümüz grafik kalitesi gerçekte çok daha fazla olacak. Bana kalırsa asıl grafik kalitesi PC versiyonu yayınlandığında görülecek.

Gamepad ile oynuyor, araba binerken kamera dönüşünden belli.
Gördüm şimdi gamepad evet. Fakat dediğim gibi bazı dönüşlerinde bir yapaylık hissediyorum. Bu klip genelinde konuşursam genel olarak daha iyi sadece bir kaç yerde öyle hissettirdi ancak önceki kliplerde neredeyse sürüşün her anı öyle hissettirmişti.