Yeni güç kaynağı takıldıktan sonra sistemden yanık kokusu geliyor

RGB değiştirme tuşunun kablosunu takip edince Reset Switch diye bir kabloya çıkıyor sonu
Ucuz kasalarda RESET_SW tuşunu RGB tuşu olarak kullanıyorlar sık kullanılan bir tuş olmadığı için. RESET_SW kablosunu F_PANEL yerine fotoğrafta üstte bulunan 2 pinlik erkek kabloya takabilirsin LED_SW tarzı bir kablo yoksa.

Hocam kasanın fanlari sorunsuz çalışıyor ancak fanların RGB ışıkları yanmıyor.

Hocam o şekilde sağlam. Kasanın bağlantılarını da bu sefer doğru şekilde yaptım ancak kasanın RGB ışıkları yok.

Kasada RGB kontrolcü var mı? Fanların RGB kablosu var mı?

Kontrolcü değil sadece tuş var. O ilk resimde ki üstte kalan 2 pinli bir kablo var. Ona da benim RGB değiştirme tuşuna ait reset switch geliyor. Ama onlar bağlı iken de RGB çalışmıyor.

Kasadaki reset tuşuna basmayı denedin mi?

Evet ama yine olmuyor. Kasadan açarken arada başta plastik gibi koku geliyor. PSU yeni olduğu için herhalde. Pinlere baktım herhangi bir yanık veya kızarıklık yok.

SATA fan kablosu hiç görmedim resim var mı? Ve anakart modelin ne?

Evet ama yine olmuyor. Kasadan açarken arada başta plastik gibi koku geliyor. PSU yeni olduğu için herhalde. Pinlere baktım herhangi bir yanık veya kızarıklık yok.

Yanık kokusudur o yeni PSU'dan koku gelmez .

Her açtığımda baştan 3-4 saniyeliğine yanıyor mu yani hocam?

MSI A520M-A Pro.

Reset Switch kablosunu söktüm bu sefer anakarta bağladım basınca sistem reset atıyor ve BIOS'a giriyor. Ancak bu RGB için olan yuvaya bağlayınca ve basınca tepki yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20250910_231135.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20250910_231131.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…