Ucuz kasalarda RESET_SW tuşunu RGB tuşu olarak kullanıyorlar sık kullanılan bir tuş olmadığı için. RESET_SW kablosunu F_PANEL yerine fotoğrafta üstte bulunan 2 pinlik erkek kabloya takabilirsin LED_SW tarzı bir kablo yoksa.
Ucuz kasalarda RESET_SW tuşunu RGB tuşu olarak kullanıyorlar sık kullanılan bir tuş olmadığı için. RESET_SW kablosunu F_PANEL yerine fotoğrafta üstte bulunan 2 pinlik erkek kabloya takabilirsin LED_SW tarzı bir kablo yoksa.
Önce tüm PSU kablolarını sök ve uçlarını kontrol et yanık erime var mı diye. Kasada kontrolcü, fan vb. harici tüm parçaları bağlamadan çalıştırmayı deneyebilirsin eğer yanmış erimiş bir kablo yoksa. CPU, 24pin, GPU kabloları ile.
Kontrolcü değil sadece tuş var. O ilk resimde ki üstte kalan 2 pinli bir kablo var. Ona da benim RGB değiştirme tuşuna ait reset switch geliyor. Ama onlar bağlı iken de RGB çalışmıyor.
Evet ama yine olmuyor. Kasadan açarken arada başta plastik gibi koku geliyor. PSU yeni olduğu için herhalde. Pinlere baktım herhangi bir yanık veya kızarıklık yok.
Evet ama yine olmuyor. Kasadan açarken arada başta plastik gibi koku geliyor. PSU yeni olduğu için herhalde. Pinlere baktım herhangi bir yanık veya kızarıklık yok.
Reset Switch kablosunu söktüm bu sefer anakarta bağladım basınca sistem reset atıyor ve BIOS'a giriyor. Ancak bu RGB için olan yuvaya bağlayınca ve basınca tepki yok.