Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Donanım hızlandırma büyük ihtimalle ekran kartında bozuk. Yapman gerekeni anlatıyorum sana hocam;
MPO kapatman gerekiyor. Aşağıdaki Regedit dosyasını indir üstüne çift tıkla gelen soruya evet de bilgisayarı yeniden başlat. Sorun ortadan kalkacaktır.
mpo_disable.reg
Yukarıdaki işlem sorunu çözmez ise yapılan değişikliği geri almak için alttaki dosyayı indirin çift tıklayın gelen soruya evet deyin.
mpo_restore.reg
MPO kapatman gerekiyor. Aşağıdaki Regedit dosyasını indir üstüne çift tıkla gelen soruya evet de bilgisayarı yeniden başlat. Sorun ortadan kalkacaktır.
mpo_disable.reg
Yukarıdaki işlem sorunu çözmez ise yapılan değişikliği geri almak için alttaki dosyayı indirin çift tıklayın gelen soruya evet deyin.
mpo_restore.reg
Videoyu izlemeden yazıyorum yapılmaması gereken gibi benimkiÖnce bir dene tekrar yukarıda attığım videoyu bak bakalım takılma var mı siyah ekrana düşüyor mu?
Son olarak eğer iki farklı 8 pin girişi var ise ekran kartında alttaki resmi iyi incele ve ekran kartı ile güç kaynağı bağlantısını doğru yaptığından emin ol.
Videoda herhangi bir sıkıntı olmadı.Önce bir dene tekrar yukarıda attığım videoyu bak bakalım takılma var mı siyah ekrana düşüyor mu?
Son olarak eğer iki farklı 8 pin girişi var ise ekran kartında alttaki resmi iyi incele ve ekran kartı ile güç kaynağı bağlantısını doğru yaptığından emin ol.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Videoyu izlemeden yazıyorum yapılmaması gereken gibi benimki
Güç kaynağından çıkan ekran kartı için 2 ayrı PCI-e 6+2 pin kablosunu takın. Tek çıkıştan ayrılan 6+2 pin kullanmamaya özen gösterin. Bu şekilde bağlaman gerekiyor.
Sorunun çözüldü büyük ihtimalle artık siyah ekran yemeyeceksin ama ekran kartının düzgün kurulumu yukarıda attığım şekildedir. Bilgin olsun yine bu tarz restart siyah ekran gibi sorun yaşarsan bunu düzeltmelisin.
Tek bir kablo geliyor psudanGüç kaynağından çıkan ekran kartı için 2 ayrı PCI-e 6+2 pin kablosunu takın. Tek çıkıştan ayrılan 6+2 pin kullanmamaya özen gösterin. Bu şekilde bağlaman gerekiyor.
Sorunun çözüldü büyük ihtimalle artık siyah ekran yemeyeceksin ama ekran kartının düzgün kurulumu yukarıda attığım şekildedir. Bilgin olsun yine bu tarz restart siyah ekran gibi sorun yaşarsan bunu düzeltmelisin.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
O zaman güç kaynağın kaliteli değil bilgin olsun. O şekilde kullanmak baş ağrıtabilir.
Tamamdır teşekkür ederim ileriki aylarda değişmeyi düşünüyorum zaten bütün sistemi.O zaman güç kaynağın kaliteli değil bilgin olsun. O şekilde kullanmak baş ağrıtabilir.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
O zaman güç kaynağın kaliteli değil bilgin olsun. O şekilde kullanmak baş ağrıtabilir.
Rica ederim.
Son olarak asıl sorunun çözüldü mü?
Çözüldüyse çözüm olarak işaretlersen sevinirim.
Çözüldü gibi duruyor teşekkür ederim.Son olarak asıl sorunun çözüldü mü? Çözüldüyse çözüm olarak işaretlersen sevinirim.
Rica ederim.
Son olarak asıl sorunun çözüldü mü?
Çözüldüyse çözüm olarak işaretlersen sevinirim.
Acaba driverdan kaynaklı mı oluyor başka bir sürüm yükleyeceğim şimdi.Çözüldü gibi duruyor teşekkür ederim.
tekrardan aynısı oldu.![]()
Gerçekten nefret ediyorum amd ekran kartı kullanmaktan zamanında rtx 2060 kullanmıştım bu sıkıntılar yoktu.Çözüldü gibi duruyor teşekkür ederim.
tekrardan aynısı oldu.![]()
Acaba driverdan kaynaklı mı oluyor başka bir sürüm yükleyeceğim şimdi.
Son düzenleme:
Teşekkür ederim yakın zamanda değiştireceğim.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-