Çözüldü Yeni güncelleme yüklendikten sonra RX 6700 XT sistemde oyun oynarken görüntü gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Redian22

Uzman
RX 6700 XT'de oyun oynarken görüntü gidiyor. Yeni güncellemeyi yaptığımdan beri 4 günde falan 3 defa çöktü.

Çözüm
Donanım hızlandırma büyük ihtimalle ekran kartında bozuk. Yapman gerekeni anlatıyorum sana hocam;

MPO kapatman gerekiyor. Aşağıdaki Regedit dosyasını indir üstüne çift tıkla gelen soruya evet de bilgisayarı yeniden başlat. Sorun ortadan kalkacaktır.

mpo_disable.reg

Yukarıdaki işlem sorunu çözmez ise yapılan değişikliği geri almak için alttaki dosyayı indirin çift tıklayın gelen soruya evet deyin.

mpo_restore.reg
Videoyu izlemeden yazıyorum yapılmaması gereken gibi benimki

Videoda herhangi bir sıkıntı olmadı.

Videoyu izlemeden yazıyorum yapılmaması gereken gibi benimki

Güç kaynağından çıkan ekran kartı için 2 ayrı PCI-e 6+2 pin kablosunu takın. Tek çıkıştan ayrılan 6+2 pin kullanmamaya özen gösterin. Bu şekilde bağlaman gerekiyor.

Videoda herhangi bir sıkıntı olmadı.

Sorunun çözüldü büyük ihtimalle artık siyah ekran yemeyeceksin ama ekran kartının düzgün kurulumu yukarıda attığım şekildedir. Bilgin olsun yine bu tarz restart siyah ekran gibi sorun yaşarsan bunu düzeltmelisin.

Tek bir kablo geliyor psudan

Son olarak asıl sorunun çözüldü mü? Çözüldüyse çözüm olarak işaretlersen sevinirim.
Çözüldü gibi duruyor teşekkür ederim.

Rica ederim.

Son olarak asıl sorunun çözüldü mü?

Çözüldüyse çözüm olarak işaretlersen sevinirim.
tekrardan aynısı oldu.

tekrardan aynısı oldu.
Acaba driverdan kaynaklı mı oluyor başka bir sürüm yükleyeceğim şimdi.

tekrardan aynısı oldu.

Acaba driverdan kaynaklı mı oluyor başka bir sürüm yükleyeceğim şimdi.
Gerçekten nefret ediyorum amd ekran kartı kullanmaktan zamanında rtx 2060 kullanmıştım bu sıkıntılar yoktu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…