skyfall

Uzman
Merhaba, bugün yeni kimliğim geldi. Eski kimlikte imza olmadığı için banka hesabı oluşturamadım, bu yüzden yeni kimlik aldım. Sınav günü sorun çıkmasın diye de AIS üzerinden kimlik fotoğrafımı güncelledim ancak sistem 16 Haziran tarihine son kullanma tarihi verdi. Sınav günü bir sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bugün yeni kimliğim geldi. Eski kimlikte imza olmadığı için banka hesabı oluşturamadım, bu yüzden yeni kimlik aldım. Sınav günü sorun çıkmasın diye de AIS üzerinden kimlik fotoğrafımı güncelledim ancak sistem 16 Haziran tarihine son kullanma tarihi verdi. Sınav günü bir sıkıntı yaşar mıyım?
  • Öncelikle, sistemin verdiği son kullanma tarihi, muhtemelen güncelleme sırasında bir hata ya da yanlışlık nedeniyle olmuştur.
  • Kimlik bilgilerinizin güncellenmesi sonrası sistemin bunu tam olarak tanımlamış olması gerekiyor.
  • Sınav günü sorun yaşamamanız için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sistemdeki Bilgilerinizi Kontrol Edin:
- AIS sistemine yeniden giriş yaparak, güncellediğiniz kimlik fotoğrafının doğru yüklendiğinden emin olun.
- Son kullanma tarihinin hala yanlış olup olmadığını kontrol edin.

2. İletişim Kurun:
- AIS destek hattını arayarak veya e-posta ile durumu bildirin. Sistemden kaynaklanan bir hata varsa, bunun düzeltilmesi için yardım isteyin.
- Kimlik durumu hakkında yetkililerden bilgi alarak, sınav günü için kesin bir bilgi edinin.

3. Sınav Günü Hazırlığı:
- Sınav günü için, güncel kimlik belgenizi ve sistem güncellemelerinizle ilgili aldığınız tüm belgeleri yanınıza alın.
- Hata varsa, bunu ilgili kişilere ileterek açıklığa kavuşturun.

4. Alternatif Olasılıkları Düşünün:
- Eğer ilgili otoriteden bir çözüm alamazsanız, sınav gününde kimlik belgelerinizle birlikte, AIS’deki güncellemeye dair tüm yazışmaları yanınızda bulundurun.

Bu adımlar, sınav günü herhangi bir sorunla karşılaşmanızı en aza indirecektir. Umarım her şey yolunda gider!