dichter 1

Çalışkan
Yeni monitöre geçtiğim günden beri 2. oluşu. En başta videolar açılmadan hafif yeşilimsi olup gidiyor. Belli bir süre sonra da böyle oluyor. Ekran kartından mıdır, monitörün yazılımından mıdır bilmiyorum; bir türlü çözemedim.

WhatsApp Image 2026-08-21 at 16.25.30.webp

Ekran kartım en güncel sürüm ve kabloları kutudan çıkan kablolar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan görüntü alarak test etmeyi dene.
Sorun tam olarak tarayıcıda mı oluyor yoksa PC'deki videoda mı?
Farklı kablo veya farklı slot denendi mi?
Driver DDU ile silinip tekrar kurulumu denedin mi?

Anakarttan görüntü alarak test etmeyi dene.
Sorun tam olarak tarayıcıda mı oluyor yoksa PC'deki videoda mı?
Farklı kablo veya farklı slot denendi mi?
Driver DDU ile silinip tekrar kurulumu denedin mi?

Tarayıcıda olan videolarda oluyor sadece (Chrome)

Slot ve kabloyu deneyeceğim

Firefox ve Edge dene biraz onlardada sorun oalacak mı kontrol et. Chrome'da donanım hızlandırma kapat. Bakalım sorun devam edecek mi? Ekran kartın ne ve hangi sürücüyü kullanıyorusun bu arada.

Firefox ve Edge dene biraz onlardada sorun oalacak mı kontrol et. Chrome'da donanım hızlandırma kapat. Bakalım sorun devam edecek mi? Ekran kartın ne ve hangi sürücüyü kullanıyorusun bu arada.
Donanm hızlandırmasını kapattığım zaman youtubeda videolar kasıyor Adrenalin 26.8.1 9070xt

Donanm hızlandırmasını kapattığım zaman YouTube'da videolar kasıyor adrenalin 26.8.1 9070XT.

Evet, kasması önemli değil; şu an amaç sorunu tespit etmek.

Ekran kartı sürücün dün yayınlanmış. Eskisini DDU ile kaldırıp mı yeni sürücüyü kurdun, yoksa direkt indirip kurulum mu yaptın?

Anladım. O zaman sırayla bunları dene, bakalım ne olacak.
  • Firefox ve Edge'i dene. Biraz kullanıp onlarda da sorun olup olmadığını kontrol et.
  • Şu anki kablo HDMI ise DisplayPort, DisplayPort ise HDMI ile dene. Ayrıca farklı portları da test et.
  • Monitörünü varsa IGPU'ya, yani anakartın görüntü çıkışına bağlayıp görüntüyü oradan alarak test et.
  • Başka bir PC varsa, emin olmak için monitörü o bilgisayarda da deneyebilirsin.
Ayrıca MPO kapatmak da benzer sorunları çözüyormuş; sende işe yarar mı bilemiyorum, onu da deneyebilirsin.