Ben müzik sektöründen, özellikle Türkiye tarafından umudu kestim. 2019-2020'de T-RAP olayı başladığında durumun Torbacı-RAP olacağını anlamıştım.
Artık oyun veya film/dizi soundtrack'lerine sardım. Orada cidden iyi şeyler çıkabiliyor. Mesela Doom 😍 Yeni nesildeki çoğu "ruhsuz" elektro gitar şıngırtılarına tokat gibi cevap veriyor. Yeni çıkan rock/metal'ler genel olarak ruhsuz, Instagram reklamlarında olanların da AI olduğunu düşünmeye başladım.
Genel olarak yeni müziklerde hoşuma gidenler çok nadir. En son Arcane 2. sezondaki Warwick vs Jinx sahnesindekini beğenmiştim. Ondan sonra da yine Doom geldi zaten :D Dark Ages'daki bazı müzikler fena değil.

Kayra'nın rapinin ''Arabesk Uzantısı'' olduğunu düşünüyorum hocam :D

Parçaları içe dönük, melankolik adına ne diyorsan, bence biraz da ondan dolayı öyle görülüyor. Modern rape kıyasla farklı görülmesi normal. Benim bayılarak dinlediğim biri, hatta rapin babası benim gözümde Geçen sene 11 bin dakika dinlemişim mesela :D.

Burada da uzi var bir insan kendine hakaret ediyordur bence bunu izliyorlarsa güncelde takip ettiğim pentagram manga mor ve ötesi gibi gruplar var onun dışında bolca emre aydın ayna ve çilekeş dinliyorum açıkçası bu yeni nesil rapleri falan dinleyen özellikle kadınların "sanatçıların" tiplerini beğendiği için dinlediklerini düşünüyorum.
Hocam yasitlariniz Lvbel C5 dinlerken Pentagram, manga falan dinliyorsunuz farklisiniz sanirim.

Turkce icin 2020'den sonrasini dinlemeyi biraktim. 2000'ler Turkce asiri guzel bu arada ve yenileri dinlemeye hic ihtiyac duymuyorum. 2000 - 2015 arasi inanilmaz bir donemdi Turk muziginde her anlamda. Maalesef o donemki muziklerin yarisi kalitesinde muzik yok simdi.

Bence dissler genel olarak iyiydi ya gerçekten iyi atabilen rapçiler aralarında tatlı bir rekabet bulunan rapçiler iyiydi ama bazıları da çok kötü yapıyordu bu işi onlar yükseldi nedense şu an.
Bazıları zamanında iyiydi, hatta YouTube trendlerinde bu dissler başı çekiyordu.
Şimdi kim kime sallıyor bakmıyorum ama yine bir şeyler yapmaya çalışanlar var en azından.
Misal Murda ve Motive'nin çıkardığı yeni şarkının klibini beğendim, Motive'nin şarkıya girişi güzeldi.
Pop dinlediğim için Ece Seçkin'i takip ederim, Jeff ile müzik çıkarmıştı, ilginç bir iş olmuş açıkçası.