AhmetBurak

Başarılı
Merhaba dostlar, biliyorsunuz ülkemizde saçma sapan şarkılar çok fazla rehavet alıyor. Amacım öyle saçma sapan şarkı çıkarmak değil sadece bir kendime ait bir beat yapıp üstüne ufak tefek freestyle yazmak gibi.
TikTok'ta paylaşırsam dinleneceğini düşünüyorum. Beat yapmak için nasıl program kullanmalıyım? Veya söz yazarken neye dikkat etmeliyim.

Beat yapmak (kaliteli bir beat yapmak) kolay değildir. Bunun için genelde Fl stüdyo kullanılır ve bu programın YouTube üzerinde bir sürü eğitici içeriği var ancak öğrenmesi zor ve rahat kullanabilmek için bir sürü plugin kurmak gerekiyor. Size tavsiyem illa kendim beat yapacağım derseniz önce fl stüdyo öğrenmeniz. Ancak bundan vazgeçerseniz YouTube üzerinden kaliteli Free beatler bulabilirsiniz rahatlıkla.

Merhaba dostlar, biliyorsunuz ülkemizde saçma sapan şarkılar çok fazla rehavet alıyor. Amacım öyle saçma sapan şarkı çıkarmak değil sadece bir kendime ait bir beat yapıp üstüne ufak tefek freestyle yazmak gibi.
TikTok'ta paylaşırsam dinleneceğini düşünüyorum. Beat yapmak için nasıl program kullanmalıyım? Veya söz yazarken neye dikkat etmeliyim.
Hayat monotonlastigi icin ben insanlari cok iyi anliyorum. Insanlar eglenmek ve farklilik istiyor. Soruna gelecek olursam gunumuzde ciddi rapci olup unlu olmak cok zor. Dikkat cekici bir sey yapmalisin, eglendirmelisin insanlari. Eger benim cok taninmaya ihtiyacim yok sadece saglam dinleyicilerim olsun diyorsan kafana gore takilabilirsin.

Ciddi manada düşünüyorsan kendine özgün bir tarz ile çıkmalısın. Sound manasında sample'lar kullanabilirsin bu işe ilgin varsa kendi beatlerinin üzerine kendi tarzında yeni şeyler ile ortaya çıkarabilirsin. Yayıncılara, bu işle ilgilenen YouTuberlara demolarını dinletip tanınma kısmında kendine artı katabilirsin.